На Рівненщині продали втричі більше ялинок, ніж торік

На Рівненщині продали втричі більше ялинок, ніж торік

29.12.12 09:39 0 1384
Мешканці області придбали вже майже 32 тисячі хвойних красунь. За продані сосни і ялини лісівники області виручили більше 1 мільйона гривень. Водночас, торік реалізували лише 12 тисяч новорічних дерев на загальну суму 455 тисяч гривень.

Загалом цьогоріч для краян лісоводи підготували понад 80 тисяч сосен і ялин. Тому новорічних дерев вистачить усім, запевнили в обласному управлінні лісового господарства. Наразі найбільшим попитом у краян користуються хвойні дерева Володимирецького, Сарненськогота Соснівського лісгоспів.

Нагадуємо, усі дерева, що підлягають реалізації, мають спеціальне маркування –пластикові бирки зі штрих-кодом, за яким можна визначити, де росло дерево. Такий контроль дозволить захистити хвойні насадження від незаконних вирубок у передноворічний період, переконаний заступник голови облдержадміністрації Володимир Новак. За словами спеціалістів обласного управління лісового та мисливського господарства, штраф та шкода, заподіяна лісу за одне новорічне дерево, - мінімум 283 гривень. Загалом, за незаконно заготовлені ялинки з початку їх реалізації вже склали 35 протоколів.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ