На Хмельниччині стверджують, що реформування системи екстреної меддопомоги не передбачає скорочення виїзного персоналу

На Хмельниччині стверджують, що реформування системи екстреної меддопомоги не передбачає скорочення виїзного персоналу

29.12.12 10:06 0 1332
Реформування системи екстреної меддопомоги не передбачає скорочення виїзного персоналу та кількості виїзних бригад. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Вадим Гаврішко, говорячи про реформування системи охорони здоров’я.

На його думку, говорячи про реформи, в першу чергу потрібно створити інститут сімейної медицини. “Другий крок – реформувати невідкладну швидку медичну допомогу. Ця структура повинна бути незалежною і фінансуватися з обласного бюджету.” – сказав він.

За його словами в такій службі буде централізована диспетчерська служба, яка повинна бути забезпечена транспортом, а машини медичної допомоги, в свою чергу, оснащені GPS- навігаторами. “Якщо це буде забезпечено – все буде нормально, адже кадри у нас хороші”, - зазначив Вадим Дмитрович.

Крім того, посадовець зазначив, що відкриття обласного перинатального центру відбудеться до кінця січня.

Він також подякувати за мудрість та виваженість керівництва на київському рівні, яке не квапить з реформами. “Є розуміння, що повинні відбулись зміни у свідомості самих медиків. У нас є час до 2015 року провести реформу охорони здоров’я.” – сказав він.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільщина: ...

КОМЕНТАРІ