У Тернопільській області відбудеться понад 70 новорічно-різдвяних заходів

У Тернопільській області відбудеться понад 70 новорічно-різдвяних заходів

29.12.12 10:45 0 1199
Відбувся брифінг заступника голови обласної державної адміністрації Петра Гоча, присвячений проведенню в області новорічно-різдвяних заходів.

За словами заступника голови облдержадміністрації, цьогорічний цикл новорічно-різдвяних свят почнеться на Театральному майдані Тернополя дійством «Головна ялинка» для дітей області під патронатом голови обласної державної адміністрації.

До участі у цьому святі запрошено дітей-сиріт, дітей з багатодітних родин та позбавлених батьківського піклування. Відбудеться свято 28 грудня. О 15.00 годині дітей запросять на виставу у Тернопільському обласному академічному драматичному театрі.

Традиційно родзинкою новорічно-різдвяних заходів стане щорічне фестивально-театралізоване дійство «Горошівська Маланка». Воно відбувається у ніч з 13 на 14 січня у Горошовій Борщівського району.

– Цей фестиваль став настільки популярним, – зауважив Петро Гоч, – що заявки на участь у ньому вже почали надходити практично з усіх регіонів держави.

Завершиться цикл новорічно-різдвяних свят освяченням води з нагоди Свята Богоявлення Господнього, яке відбудеться 19 січня 2013 року о 12.00 годині на березі Тернопільського ставу. Освячення проводитимуть представники усіх традиційних для області конфесій. А саму традицію було започатковано кілька років тому з ініціативи Обласної Ради Церков, яка діє при облдержадміністрації.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: Юрій ...
Наступна новина: Тернопільський фестиваль ...

КОМЕНТАРІ