Луцьк: Акція «Чужих дітей не буває» завершилася у супермаркетах

Луцьк: Акція «Чужих дітей не буває» завершилася у супермаркетах

29.12.12 13:17 0 1423
Кожна дитина на світі прагне тепла та підтримки… Кожне маленьке серденько чекає свята.

Волинська обласна громадська організація «Ми плюс» спільно з Луцьким міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за підтримки спілки громадських організацій «Молодіжна платформа» проводить щорічну благодійну акцію «Чужих дітей не буває», яка відбувається в рамках проекту з такою ж назвою.

Проект «Чужих дітей не буває» організовується у м. Луцьку вже кілька років поспіль, починаючи з січня 2006 року.

Акція «Чужих дітей не буває» розпочалася зі збору благодійної допомоги від покупців у супермаркетах торгових мереж «Наш Край», «Колібріс», «Там Там», «Наш», «Тигрес», «Фуршет», «Салют». Ці подарунки від лучан волонтери сформують у набори та вручать сім’ям, які перебувають у скруті.

«У цьому році до акції долучились близько 10 супермаркетів у м. Луцьку, де був розташований пункт прийому речей, харчів, солодощів для дітей, які перебувають у притулках та дітей з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, – розповідає координатор соціальних проектів «Ми плюс», член правління «Молодіжної платформи» Ігор Демковський. – Нам вдалось пояснити суть благодійності, показати важливість благодійності у наш час».

За словами директора Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліни Галан, перебуває 361 сім’я, яка опинилися у складних життєвих обставинах, у якый виховується 684 дитини (з них – 33 сім’ї – під соціальним супроводом, у яких – 71 дитина); 190 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

«У період новорічно-різдвяних свят кожна дитинка чекає на подарунок від Діда Мороза, – каже Ліна Галан. – Сім’ї, з якими ми працюємо, необхідно постійно мотивувати до зміни свого життя на краще, залучати до різного роду культурологічних заходів. Саме тому зібрані подарунки для сімей, а це продуктові набори та солодощі, будуть вручені їм після завершення різдвяного концерту».

Голова Волинської обласної громадської організації «Твори добро» Володимир Бут-Гусаїм розповідає, що цього року в акції «Чужих дітей не буває», яка проходила в супермаркетах Луцька, взяло участь 70 волонтерів – студентів та школярів.

«Акція пройшла успішно, – переконаний Володимир. – Люди з цікавістю слухали волонтерів, які розповідали про умови «Чужих дітей не буває», інформували для яких категорій збирають подарунки. В основному лучани купували для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, крупи, солодощі та іграшки для дітей».

«Єдине що цьогорічні погода внесла свої правки роботу, – додає Ігор Демковський. – Пам’ятаю останній день, коли довелось викидати сніг, для того, щоб таксі могло доїхати до пункту збору. Ми «прорили» довжелезну дорогу, а сніг все не спинявся. Хочу відзначити самовіддану роботу наших волонтерів, як і усіх тих, хто нам допомагав. Наприклад один підприємець пожертвував 70 кілограм макаронів, просто почувши про нашу акцію в супермаркеті від волонтерів».

За словами Ігоря, під час акції «Чужих дітей не буває» вдалося зібрати: 350 кілограм круп (гречки, вівсянки, рису); 80 солодких подарунків; 250 коробок цукерок; 30 кілограм фруктів; 200 іграшок; 50 кілограм печива; 240 шоколадних плиток; 40 м’яких іграшок; 15 одиниць побутової хімії; 4 літри олії; 6 пачок майонезу.

Вже 10 січня о 15.00 у Палаці культури м. Луцька відбудеться різдвяний концерт, де сім’ям, які перебувають на обліку Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах, вручатимуть сформовані продуктові набори.

***

Довідково. Основоположником ідеї проекту «Чужих дітей не буває» ще у 2006 році став голова правління ВОГО «Ми плюс» Сергій Семенюк.

За п’ять років (з 2006 по 2011 рік) завдяки проекту сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах отримали 1700 продуктових наборів, а діти з цих сімей – 4500 солодких подарунків. У середньому щороку під час акції «Чужих дітей не буває» вдається зібрати 700 подарунків та 150 продуктових наборів.

Щорічний фінал акції «Чужих дітей не буває» – святковий різдвяний концерт.

На обліку Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 360 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, у яких виховується 683 дитини (з них – 26 сімей – під соціальним супроводом, у яких – 58 дітей); 190 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Партнери акції «Чужих дітей не буває»: торгові мережі «Наш Край», «Салют», «Тигрес», «Наш», «Колібріс», «Там Там», «Фуршет», учнівський парламент м. Луцька, служба «Морячок-Таксі», етно-ресторан «Панич», піцеріі – «Фелічита», «Дядя Піца», готель «Україна», «Волиньводпромгосп», спортивно-розважальний комплекс «Адреналін Сіті», «Західно-українська торгова компанія», продакшн-студія «Правда pro», Волинська обласна громадська організація «Твори добро».

Інформаційні партнери: Волинська обласна державна телерадіокомпанія, інтернет-видання – «Волинський інформаційний портал», «Волинські новини», «Волиньпост», «Волинська правда», сайт міста Луцька «0332.in.ua».

Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

(29-05-48, 29-05-46,25-60-42)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові, Тернополі, ...
Наступна новина: Напередодні Нового року ...

КОМЕНТАРІ