На Сумщині 15-річний хлопець здійснив п'ять грабежів

На Сумщині 15-річний хлопець здійснив п'ять грабежів

29.12.12 16:29 0 1291
У Глухові за підозрою в скоєнні ряду грабежів правоохоронці затримали 15-річного юнака. Останній, зриваючи жіночі сумки, збагачувався їх мобільними телефонами та грошима. І невідомо скільки б ще він заподіяв лиха, якби не працівники міліції, за підрахунками яких неповнолітній зловмисник скоїв п’ять грабежів.

Ще з жовтня місяця до працівників міліції почали надходити повідомлення про пограбування. Скаржились переважно жінки, які в своїх заявах зазначали, що ввечері, близько шостої-сьомої години в темних провулках на них нападав хлопець середнього зросту, виривав їх сумочки та втікав.

Правоохоронці розпочали оперативно-розшукові заходи і невдовзі встановили неповнолітнього кривдника, яким виявився 15-річний Сашко. Хлопець навіть не намагався заперечувати свою провину та одразу зізнався у грабежах. Олександр розповів, що на злочини готувався заздалегідь, мовляв спочатку «підігрівався» алкоголем, а потім йшов «на справу», після чого швидко витрачав відібране. Як правило, це були мобільні телефони та гроші, які він витрачав на продукти харчування, сигарети та алкоголь, мобільні телефони ж продавав за копійки. Найбільший його «улов» - 500 гривень, найменший - 17 гривень та мобільний телефон.

В кабінеті слідчого він зізнався, що страшно було лише першого разу, потім це вже стало систематично. І якби не потрапив до міліції, навряд чи зрозумів скільки заподіяв шкоди…

Так, за підрахунками слідчого на совісті Олександра п’ять грабежів. Проте, цей список може бути значно більшим. І не дивлячись на свій вік, все одно відповідатиме по всій суворості Закону. Дії хлопця кваліфіковано за ч.2 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України. Подібні «розваги» юнаку можуть коштувати шестирічним ув’язненням.

СЗГ УМВС України в Сумській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львові міліціонери та ...

КОМЕНТАРІ