Близько 11 тисяч сумнівних піротехнічних виробів вилучили житомирські міліціонери з незаконного продажу

Близько 11 тисяч сумнівних піротехнічних виробів вилучили житомирські міліціонери з незаконного продажу

29.12.12 17:01 0 1346
На Житомирщині працівники міліції у ході спеціальних профілактичних рейдів по місцях можливого продажу несертифікованої піротехнічної продукції вилучили з незаконної реалізації близько 100 кг або більше 11 тисяч штук різноманітних феєрверків та салютниць.

Як свідчить практика, найчастіше такі факти виявляються поблизу ринків та у місцях стихійної торгівлі. Відтак упродовж двох тижнів грудня правоохоронці провели понад півсотні профілактичних рейдів.

Під час одного з них, на Житньому ринку обласного центру, реалізатор піротехнічної продукції, завбачивши міліціонерів, квапливо почав збирати з лотка всю продукцію до господарських сумок.

Згодом чоловік взагалі з місця події зник, залишивши весь товар напризволяще. Втім відповідати на запитання правоохоронців йому все ж довелося. За годину і його, і несертифікований товар було доставлено до райвідділу міліції для з’ясування усіх обставин події.

Відповідно до вимог чинного законодавства, прокоментував ситуацію заступник начальника Управління громадської безпеки Володимир Мазарчук, порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів згідно із статтею 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає покарання у вигляді штрафу від тридцяти п’яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів. Наразі на території області зафіксованого близько десятка подібних фактів.

Водночас перевірялись, окрім ринків, також і заклади торгівлі та суб’єкти господарювання, які мають ліцензії на право провадження даного виду діяльності.

Відтак правоохоронці вкотре нагадують, що безпечність новорічного салюту, такого бажаного атрибуту свята, залежить, у першу чергу, від покупців. Контрафактна піротехніка – це невиправданий ризик і для організаторів феєрверків, і для оточуючих людей. А тому слід керуватись елементарними правилами безпеки.

Сертифікована продукція обов’язково проходить випробування на підприємстві-виробнику і до неї має бути інструкція з використання на державній мові. Якщо її немає – це перша ознака підробки. Особливу увагу зверніть на наявність інформації про реквізити виробників та список небезпечних факторів, пов’язаних із тим чи іншим феєрверком. На упаковці обов’язково має бути вказано і радіус небезпечної зони та термін придатності товару.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові міліціонери та ...
Наступна новина: У Луцьку допоможуть ...

КОМЕНТАРІ