У Львові домовилися про збереження пам’яток єврейської культури

У Львові домовилися про збереження пам’яток єврейської культури

29.12.12 18:12 0 1457
27 грудня  у Львівській  облдержадміністрації відбулася  зустріч радника з питань преси, освіти та культури Посольства США в Україні Еріка Джонсона із керівниками структурних підрозділів Львівської облдержадміністарції.

З української сторони на зустрічі були присутні начальник управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції облдержадміністрації Лев Захарчишин, начальник управління охорони культурної спадщини облдержадміністрації Валерій Потюк,  заступник начальника головного управління з питань внутрішньої політики, преси та інформації облдержадміністрації Дмитро Посипанко та ін.

У ході зустрічі обговорено питання збереження пам’яток єврейської культури у Львові та області, особливу увагу пан Джонсон звернув на ситуацію, яка склалася із руїнами синагоги «Золота роза».

Сторони зазначили, що у Львові та області є цілий ряд об’єктів єврейської культурної спадщини, які потребують відновлення та реконструкції, серед них синагоги на вул. Вугільній, вул. Братів Міхновських та на вул. Шолом-Алейхема у м. Львові, а також синагоги у Дрогобичі, Жовкві та Бродах.

Сторони досягнули домовленості про взаємну підтримку та сприяння процесів збереження пам’яток єврейської культурної спадщини у Львові та області.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ