На Тернопільщині вшанували кращих спортсменів 2012 року

На Тернопільщині вшанували кращих спортсменів 2012 року

30.12.12 11:45 0 2563
Голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян вручив відзнаки переможцям програми «Герої спортивного року Тернопільщини» за підсумками 2012 року.

Звертаючись до спортсменів та їхніх тренерів він зокрема зазначив: «Цей рік, який проголошено Роком спорту та здорового способу життя в Україні, був особливо насиченим на визначні спортивні події, які продемонстрували світові, що наша країна має славні спортивні традиції, підкріплені здобутками наших спортсменів на міжнародній спортивній арені».

Провідні спортсмени області демонстрували свою майстерність на чемпіонатах світу та Європи. 108 атлетів нашої області включено до збірних команд України з різних видів спорту.

У цьому році 7 спортсменів виконали норматив Майстра спорту України міжнародного класу, а 28 спортсменам підкорилась норма Майстра спорту України. 116 спортсменів стали Кандидатами в Майстри спорту України та 224 спортсмени – виконали І спортивний розряд. Ігорю Слюсарчуку присвоєно звання Заслуженого майстра спорту України, а його тренеру Валерію Чоботарю – Заслужений тренер України.

На чемпіонатах України 55 тернопільських спортсменів піднялись на найвищу сходинку п’єдесталу пошани. Серед них Наталя Кромпець (велоспорт-маунтенбайк) у цьому році стала дев’ятиразовою чемпіонкою України, а Тарас Шевчук з велоспорту на треку та шосе став восьмиразовим чемпіоном України серед юнаків.

Загалом ж, 135 тернополян стали володарями медалей на чемпіонатах та Кубках України.

Валентин Хоптян зазначив, що значну увагу в області було приділено створенню належної матеріальної бази, особливо для занять масовим спортом. На майже у кожному районі заново відбудовані стадіони, будуються футбольні поля та майданчики для ігрових видів спорту зі штучним покриттям.

« ми вшановуємо у цьому залі Героїв спортивного року Тернопільщини. Щиро бажаю усім Вам, тут присутнім, Вашим тренерам та вихованцям нових спортивних та життєвих досягне нень! Будьте і далі нашою гордістю, надійною опорою держави – України!», - сказав голова Тернопільської облдержадміністрації.

А відзнаки програми «Герої спортивного року Тернопільщини» за підсумками 2012 року отримали:

беговая дорожка SprintУ номінації «Найкращий спортсмен року»:

Андрій Возняк - майстер спорту України, срібний призер чемпіонату Європи з біатлону, вихованець школи вищої спортивної майстерності, фізкультурно-спортивне товариство «Колос».

Віталій Ліщинський - майстер спорту України, бронзовий призер змагань за Кубок Європи, з греко-римської боротьби, вихованець комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, з греко-римської боротьби м. Тернополя

Олег Тарновський - майстер спорту України міжнародного класу, чемпіон світу серед студентів, з веслування на байдарках і каное, вихованець школи вищої спортивної майстерності, студент Тернопільського Національного економічного університету, фізкультурно-спортивне товариство «Україна».

У номінації «Найкраща спортсменка року»:

Ольга Маслівець - заслужений майстер спорту України, ІV місце на XXX літній Олімпіаді у Лондоні, з віндсерфінгу.

Олена Підгрушна - заслужений майстер спорту України, чемпіон Європи з біатлону, вихованка школи вищої спортивної майстерності, фізкультурно-спортивне товариство «Колос».

Олена Кривицька - майстер спорту України міжнародного класу, учасниця ХХХ літньої Олімпіади у Лондоні, з фехтування, вихованка комплексної дитячо-юнацької, спортивної школи №2 м. Тернополя, фізкультурно-спортивне товариство «Динамо».

У номінації «Найкращий тренер року»:

Олег Бунт - заслужений тренер України, тренер з біатлону школи вищої спортивної майстерності, тренер Олени Підгрушної.

Віктор Петров - заслужений тренер України, тренер з боксу Тернопільської обласної дитячо-юнацької спортивної школи «Спартак», підготував сина Віктора Петрова, який посів на чемпіонаті світу серед юніорів, ІІ місце та виконав норматив майстра спорту міжнародного класу

Володимир Павелко - заслужений тренер України, тренер з велоспорту школи вищої спортивної майстерності та управління фізичного виховання та спорту комітету міністерства освіти і науки України, у цьому році підготував двох майстрів спорту міжнародного класу Романа Луцишина та Віталія Гриніва

У номінації «Спортивна сенсація року»:

Роман Луцишин та Віталій Гринів - на чемпіонаті світу з велоспорту на треку посіли ІV місце у командних перегонах та виконали норматив майстра спорту України міжнародного класу вихованці обласної дитячої спортивної школи.

У номінації «Найкраща спортивна команда року»:

Волейбольний клуб «Галичанка-ТНЕУ» - чемпіон України з волейболу серед жіночих команд суперліги, тренують команду Андрій Романович та Іван Вовчанський.

У номінації «Найкращий спортивний організатор року»:

Володимир Мариновський - Віце-президент федерації футболу України, президент федерації футболу Тернопільської області, за реалізацію програми розвитку футболу в Тернопільській області.

Олег Кохман - голова Велико-Гаївської сільської ради Тернопільського району

за І місце у Всеукраїнських спортивних іграх «Краще спортивне село».

Анатолій Малищик - директор Кременецької ДЮСШ «Колос» з санного спорту, за організацію проведення міжнародних змагань з санного спорту на Кубок Бони.

У номінації «Сильні духом»:

Іван Шкварло - заслужений майстер спорту України, срібний призер XIV Паралімпійських ігор у Лондоні з футболу, вихованець Тернопільського обласного центру «Інваспорт».

Іван Кілик - майстер спорту України міжнародного класу, бронзовий призер чемпіонату світу з футболу, вихованець Тернопільського обласного центру «Інваспорт».

Мирослав Танчик - майстер спорту України міжнародного класу

бронзовий призер чемпіонату світу з футболу, вихованець Тернопільського обласного центру «Інваспорт».

Тренує спортсменів Ярослав Бойко

У номінації «Меценат спорту»:

Ігор Юхимець - Генеральний директор відкритого акціонерного товариства «Тернопільобленерго», голова Тернопільської обласної федерації гандболу гандбольні команди "Економ-Університет" та "Педуніверситет-Енерго" очолюють турнірну таблицю серед гандбольних команд вищої ліги України.

У номінації «Олімпійська надія Тернопільщини»:

Віктор Петров - майстер спорту України міжнародного класу, срібний призер чемпіонату світу з боксу, смт. Микулинці Теребовлянського району, вихованець Тернопільської обласної ДЮСШ «Спартак» та Теребовлянської районної дитячо-юнацької спортивної школи, тренує спортсмена батько – Віктор Петров.

Анастасія Меркушина - майстер спорту України, чемпіонка світу з біатлону серед юнаків та дівчат, вихованка школи вищої спортивної майстерності

фізкультурно-спортивне товариство «Динамо», тренує Анастасію мама – Ірина Меркушина.

Роман Луцишин - майстер спорту України міжнародного класу, ІV місце на чемпіонаті світу з велоспорту на треку, вихованець школи вищої спортивної майстерності та обласної дитячо-юнацької спортивної школи, тренує спортсмена Володимир Павелко.

У номінації «Разом з олімпійцями»:

Андрій Пушкар - заслужений майстер спорту України, чемпіон світу з армспорту м. Кременець, фізкультурно-спортивне товариство «Колос». Андрій очолює спортивний клуб «Кремінь», вихованці якого – чемпіони та призери чемпіонатів України з армреслінгу.

Ігор Слюсарчук - заслужений майстер спорту України, чемпіон світу з фрі-файту, вихованець спортивного клубу «Характерник», тренує спортсмена Валерій Чоботар

Микола Герас - майстер спорту України міжнародного класу, чемпіон світу з гирьового спорту, вихованець Великодедеркальської дитячо-юнацької спортивної школи Збаразького району, фізкультурно-спортивне товариство «Колос», тренує спортсмена Петро Багрій.

У номінації «Спортивна журналістика року»:

Богдан Дікальчук - заступник головного редактора газети «Вільне життя», автор та редактор спортивної сторінки тижневика

Колектив Тернопільської обласної державної телерадіокомпанії за створення циклу оздоровчих телепрограм «Мій тренер – гімнастика».

У номінації «Оригінальність в спорті»:

Василь Шевчук - підприємець, м. Хоростків Гусятинського району, за організацію змістовного дозвілля молоді. Впровадив оригінальні конкурси, естафети, спортивні свята, вікторини.

За результатами огляду-конкурсу на кращу організацію програми розвитку футболу переможцями стали:

1 місце – Тернопільська міська фізкультурна організація

2 місце – Бережанська районна фізкультурна організація

3 місце – Гусятинська районна фізкультурна організація

За результатами огляду-конкурсу на кращу організацію фізкультурно-спортивної роботи у комплексному заліку переможцями стали:

Серед районних фізкультурних організацій І групи:

1 місце – Тернопільська міська фізкультурна організація

2 місце – Кременецька районна фізкультурна організація

3 місце – Збаразька районна фізкультурна організація

Серед районних фізкультурних організацій ІІ групи:

1 місце – Бережанська районна фізкультурна організація

2 місце – Підволочиська районна фізкультурна організація

3 місце – Зборівська районна фізкультурна організація

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації

Джерело: Fitness Poisk - фитнес клубы, тренажерные залы, боевые искуства
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ