Міліція Івано-Франківщини застерігає від сумнівних кредитів

Міліція Івано-Франківщини застерігає від сумнівних кредитів

03.01.13 08:50 0 1448
Останнім часом широкого поширення набули контори, готові в найкоротші терміни і при мінімумі документів надати будь-кому значний кредит. Тільки от громадяни, які звертаються до них, незабаром починають скаржитися на своїх «благодійників» у міліцію, інформує прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

Що приховано за ширмою нових фінансових схем? Привабливі заклики - в безкоштовних газетах, Інтернеті, наклейках та оголошеннях: приходьте з паспортом та ідентифікаційним кодом і в найкоротші строки отримаєте кредит на потрібну суму. Проте, як стверджують правоохоронці, співробітники таких «кредитних контор», які, найчастіше, мають статус ТОВ, кажуть клієнтові, що перед укладенням договору необхідно заплатити «вступний внесок» за «реєстрацію», або «страхівку», або «адміністративний платіж». За словами начальника відділу департаменту державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС Володимира Федорука, іноді ж таких платежів буває відразу декілька, а їх величина залежить від суми позики. Чим більше кредит, тим значніше «внесок».

Після першого внеску, а найчастіше це декілька тисяч гривень, з позичальником підписують договір і «доповнення» до нього. Зрозуміти суть надрукованого дрібно - непросто. Як правило, у «доповненнях» фігурує не готівка, а той товар, на придбання якого людина хотіла позичити гроші. Відповідно до підписаних паперів менеджер використовує гроші, що надходять від усіх членів групи, для формування «фонду оплати товарів». Загалом клієнти повинні справно платити, платити і ще раз платити, чекаючи «тендера», який виявляє «щасливчика» - того, хто вніс максимальну суму «обов'язкових платежів».

Що відбувається потім, неважко передбачити: через деякий час обурені громадяни біжать до правоохоронців, вимагаючи «вжити заходів».

«Ми неодноразово проводили перевірки за подібними зверненнями, - коментує підполковник міліції Володимир Федорук. – Але, як з’ясувалося, громадяни самостійно і добровільно підписують договори, умови яких їх влаштовують. Тобто, у більшості випадків такі ситуації пов’язані з цивільно-правовими відносинами, а не з криміналом».

Тому правоохоронці вкотре застерігають співвітчизників від сумнівних «кредитних схем», які пропонують різні «підприємливі» контори.

«Безплатний сир» у нашому випадку має назву «фінансові мишоловки».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 2)
Попередня новина: Івано-Франківщина: З 1 ...
Наступна новина: Інформація про усі земельні ...

КОМЕНТАРІ