Інформація про усі земельні ділянки у  межах України - у вільному доступі

Інформація про усі земельні ділянки у межах України - у вільному доступі

03.01.13 08:56 0 1376
З 1 січня співвітчизники мають можливість вільно користуватися публічною кадастровою картою, в онлайн режимі вона стала доступною для усіх бажаючих через офіційний веб-сайт Держземагентства.

Як зазначають у прес-службі Державного агентства земельних ресурсів, в електронних нашаруваннях публічної кадастрової карти міститься величезний об’єм інформації: цифрова карта України (ортофотоплан), кордон України, межі областей, межі районів, межі населених пунктів, індексно-кадастрові карти, земельні ділянки та їх межі, кадастровий номер ділянки, форма власності, цільове призначення, площа, а також карта ґрунтів України. Надалі будуть додаватися й інші верстви. Таким чином, Україна пішла шляхом світової практики, коли на базі земельного кадастру будується національна система геопросторових даних (на кадастр накладатиметься інформація про надра, комунікації і мережі, будови, водні, лісові ресурси тощо).

«Україна відкриває для широкого загалу інформацію про всі земельні ділянки – це величезний крок на зустріч цивілізованому суспільству. Досі у нас єдиного кадастру не було, а інформація про землі приховувалася, що породжувало масу зловживань, земельних махінацій і корупцію. Відтепер кадастр публічний – це гарантія і захист прав власності громадян на землю», – зазначив Голова Держземагентства України Сергій Тимченко.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ