Івано-Франківщина: «Міліція – очима дітей»

Івано-Франківщина: «Міліція – очима дітей»

03.01.13 09:26 0 3380
Працівники Косівського райвідділу міліції організували проведення конкурсу серед школярів на кращих твір на тему «Міліція – очима дітей».

Робота для героя

Я навчаюся в п’ятому класі, але вже точно вирішив, що стану міліціонером!

Професій на світі є багато. Всі вони по-своєму прекрасні та потрібні. Але, на мій погляд, міліціонер – найцікавіша та найнебезпечніша професія. Щодня міліціонери борються з несправедливістю, шукають і знаходять злочинців, ризикують своїм життям заради спокою інших людей, які часто й не здогадуються про буденні подвиги працівників міліції.

У мене є сусід дядько Василь. Крім того, що він працює в міліції, я нічого про нього не знав. Але нещодавно тато мені розповів, що дядько Василь врятував двох маленьких дівчаток. Виніс їх із охопленої вогнем квартири ще до приїзду пожежних. А він же міліціонер, а не пожежний!

З того часу я передумав бути пожежним. Стану міліціонером і цим принесу подвійну користь людям. Адже міліція не тільки ловить бандитів, а й рятує життя людям!

Я теж хочу бути таким героєм, як мій сусід. І вірю, що всі міліціонери саме такими є!

Максим ПЕРЕПЕЛИЦЯ, учень 5-А класу Косівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2.

Професія ваша – для мужніх…

Навіть страшно подумати, яким би став наш світ, якби не було такої професії, як міліціонер. Скоріше за все, в країні би правив суцільний хаос.

Особисто для мене міліціонер завжди асоціюється з мужнім, кремезним чоловіком, який вдень і вночі охороняє наш спокій, він здатний допомогти і захистити, не шкодуючи власного життя. Це люди, яких просто не можна не поважати. Їх служба – складна і небезпечна. Але мужність і стійкість не менш необхідні, коли потрібно не поступатися совістю, а залишатися вірним Закону.

Хотілося б окремо зупинитися на такій проблемі, з якою міліціонери зіштовхуються неодноразово в своєму житті. Сімейні стосунки – ось від чого потерпає людина, яка обирає цю професію. Адже через свою роботу у працівників міліції зовсім не залишається часу на дружину, дітей, друзів… Як їм живеться в такій ситуації? Ці люди практично не знають, що таке вихідні, а їхні будні, зазвичай, далекі від надуманої кіношної романтики.

Тож бажаю, щоб ваша мужність, високий професійний обов’язок служили людям. Побільше вам злетів і поменше падінь, а також нехай ваш ангел-охоронець подбає про вашу безпеку і спокій:

Ви різні за вдачею, віком,

Та доля у всіх вас одна:

Ви перші, де трапиться лихо,

Де воля потрібна міцна.

Професія ваша – для мужніх,

Для тих, хто готовий на злет,

Хто сміло, у світо і будні,

На лезо іде й пістолет.

Юлія МАКСИМЧУК, учениця 7-А класу Косівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2.

Завдяки міліції люди почуваються в безпеці

Однією з професій, обранці яких ризикують своїм життям заради добробуту інших, є робота міліціонера. Хоча мені вона дуже подобається, але не знаю, чи зміг би бути ним. Мені здається, що це дуже непросто.

Треба мати велику силу волі та мужність, аби брати на себе відповідальність за життя інших. Міліціонери забезпечують порядок у містах, патрулюючи вулиці, на дорогах перевіряють, чи не порушують правила водії, розкривають різні злочини. Розслідування злочинів – це нелегка й кропітка праця. Тому що потрібно знайти справжнього винуватця порушення закону. Завдяки їхній нелегкій і наполегливій праці люди почуваються в безпеці.

На мою думку, працівники міліції мають не тільки сильні м’язи, але й добре велике серце, тому що допомагають людям у різних небезпечних ситуаціях. Також треба мати велику мужність у будь-яку хвилину, не задумуючись, ризикувати своїм життям, захищаючи права та інтереси інших.

Робота міліціонера – відповідальна, складна і дуже необхідна. Треба з повагою ставитися до цих людей, які присвятили своє життя служінню іншим.

Богдан БУРЛАЧЕНКО, учень 8-А класу Косівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Інтенсивний показник ...

КОМЕНТАРІ