Рівненщина: Селянам відремонтували ФАП, а медику – житло

Рівненщина: Селянам відремонтували ФАП, а медику – житло

03.01.13 11:35 0 1543
У селі Дубівка Володимирецького району відкрили оновлений медзаклад. Фельдшерсько-акушерський пункт не лише осучаснили, а й зробили багатофункціональним завдяки новому обладнанню. Так, відтепер тут є необхідне устаткування для повноцінного стоматкабінету з імпортною рентгенапаратурою та моніторами для діагностики й спостереження за динамікою лікування. Відтак, селянам не доведеться їздити в райцентр, оскільки весь спектр стоматологічних послуг надаватимуть у їхньому населеному пункті, підсумував голова облдержадміністрації Василь Берташ, який побував на відкритті. Також в оновленому медзакладі є обладнання для фізпроцедур. Адже в сільському ФАПі зробили кабінет для денного стаціонару на два ліжка. Також тричі на тиждень у Дубівку приїжджатиме сімейний лікар, який і призначатиме необхідний курс лікування. Таким чином усю первинну медичну допомогу майже для тисячі жителів надаватимуть вже у їхньому населеному пункті.

Водночас у ФАПі влаштували сучасну систему електроопалення рівненського виробника. Вона, стверджують фахівці, втричі економніша, адже через сусідство з атомкою в селі користуються пільговим тарифом. Окрім теплих приміщень, у ФАПі відтепер є також гаряче водопостачання. Цими ж благами користується й місцевий медик, оскільки завідувачці теж відремонтували службове житло.

Це все вдалося зробити завдяки реформуванню в районі галузі охорони здоров’я, резюмував голова Володимирецької райдержадміністрації Володимир Ткачук. Відтак, заощаджені гроші спрямували на оновлення шести сільських медзакладів. Зокрема, у Дубівці реконструкція ФАПу та житла для медика обійшлася майже в мільйон гривень.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 2)
Попередня новина: Обдарована молодь ...
Наступна новина: Тернопільщина: Понад 200 ...

КОМЕНТАРІ