Протягом 2013-2016 років на Тернопільщині планують ввести в експлуатацію 23 об’єкти освіти в сільській місцевості

Протягом 2013-2016 років на Тернопільщині планують ввести в експлуатацію 23 об’єкти освіти в сільській місцевості

03.01.13 12:04 0 1353
Схвалено проект обласної інвестиційної програми будівництва і реконструкції недобудованих та застарілих приміщень сільських навчальних закладів.

Документ розроблено фахівцями управління освіти і науки облдержадміністрації, якому й доручено подати в установленому порядку проект на розгляд обласної ради.

Головною метою Програми є забезпечення підвищення рівня гарантованого доступу до якісної, конкурентоспроможної освіти в сільській місцевості відповідно до вимог інноваційного сталого розвитку суспільства, економіки, кожного громадянина.

Протягом визначеного терміну реалізації Програми забезпечення конституційних прав громадян на якісну освіту досягатиметься шляхом покращення матеріально-технічної бази в сільській місцевості.

Цього заплановано досягнути за рахунок введення в експлуатацію нових приміщень дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, наповнення їх інноваційними засобами навчання; реконструкції застарілих освітніх приміщень і облаштування в них належних умов для навчання неповнолітніх; введення в дію шкільних лабораторій, майстерень, їдалень, спортивних залів.

Проектом програми передбачено ввести в експлуатацію у 2013-2016 роках 23 об’єкти освіти в сільській місцевості.

Орієнтовний обсяг коштів, необхідних для фінансування програми, становить 203 59, 20 тис. гривень, з них у:

2013 році – 28 060, 50 тис. гривень;

2014 році – 57 527, 65 тис. гривень;

2015 році – 56 847, 35 тис. гривень;

2016 році – 58 436, 70 тис. гривень.

Довідково: Нині у сільській місцевості області функціонують 732 загальноосвітні навчальні заклади.

Невідкладного вирішення, відповідно до потреб учнів і батьків, вимагає відновлення діяльності раніше закритих і будівництва нових дошкільних навчальних закладів, організації дошкільних груп на базі загальноосвітніх шкіл.

Для підвищення рівня надання освітніх послуг необхідно спрямувати кошти й продовжити практичні дії на введення в дію незавершених будівель шкільних приміщень з готовністю понад 60% у селах Горигляди Монастириського, Соколів Теребовлянського, Криве Козівського, Куш лин Кременецького, Новосілка Підволочиського, Стегниківці Тернопільського і до 50% у селах Цеценівка Шумського та Великий Ходаків Созівського районів; розпочати будівництво нових приміщень дошкільних навчальних закладів у селах Стінка Бучацького, Слобідка Козівського та Бонівка Кременецького районів.

Одним з першочергових завдань є відновлення приміщення школи в селі Худиківці Борщівського району, яке було знищено вогнем у травні 2004 року. Умови навчання дітей у тимчасово пристосованому приміщенні дитячого садочка незадовільні, не відповідають санітарним правилам і нормам, освітній процес тут здійснюється у дві зміни.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: Понад 200 ...
Наступна новина: Власники земельних часток ...

КОМЕНТАРІ