Львівщина: Як не стати жертвою квартирних злодіїв під час Новорічних та Різдвяних свят

Львівщина: Як не стати жертвою квартирних злодіїв під час Новорічних та Різдвяних свят

03.01.13 13:52 0 1434
Орієнтовно щохвилини в Україні трапляється квартирна крадіжка. Сучасні злодії стають професійнішими. Добре відомі і, здається, надійні способи захисту від «домушників» перевірку на придатність проходять не завжди.

У січні, коли ми святкуємо Різдво і Новий рік, кількість квартирних крадіжок збільшується не так помітно – приблизно на 15%.

Сучасні квартирні злодії стають ще цинічнішими і вигадують усе нові і нові способи проникати до приміщеннь. Хоча і старими, перевіреними методами користуються із задоволенням. За статистикою, близько 30% проникнень здійснюються шляхом підбору ключів та зламу замків. Це впевнена перша позиція у рейтингу способів незаконного проникнення у приміщення. Для цього в арсеналі злочинців маса різноманітних пристроїв та механізмів. Від банальних розвідних та газових ключів до елегантних наборів відмичок, котрі за рівнем виготовлення деколи тягнуть на витвір слюсарного мистецтва. Однозначно – найчастіше серцевини замків або висвердлюють або ламають.

Приблизно чверть квартирних крадіжок здійснюються шляхом вільного доступу. Простіше кажучи, через відкриті двері чи вікна, без їх пошкоджень. Самі розумієте, особливих професійних навичок від злочинця такий спосіб проникнення у приміщення не вимагає. Тут основну роль відіграє легковажність самих мешканців, в подальшому – потерпілих, котрі, не зважаючи на підказки здорового глузду, залишають незачиненими двері, вікна та балкони своїх помешкань.

Донедавна громадяни тішили себе думкою, що відкрити пластикове вікно неможливо. Винахідливі злочинці цей міф розвінчали моментально і безповоротно. Відчинити пластикове вікна, набагато легше чим звичайне - дерев’яне.

Якщо умовно прийняти за робочий день період з 8 ранку до 19.00, цей час однозначний лідер за кількістю квартирних крадіжок. Причому тут час пік із 11 до 14.30. Приблизно 50 відсотків випадків. Також зловмисники «працюють» увечері з 19 до 22, ну і звичайно вночі з 22 до 6 ранку. Тут пік припадає на період з 24 до 3 ночі.

Як вберегтись від квартирної крадіжки?

Нехтувати не варто нічим. У першу чергу замки, вони повинні бути захищеними і надійними.

Двері. Не рекомендується ставити китайські металеві двері. Матеріал, із якого вони виготовлені лише за назвою – метал. Насправді відчинити їх можна консервним ножем.

Вікна та віконні решітки. Стосовно вікон можна сказати одне – не залишайте їх відчиненими, коли їдете кудись на кілька днів і обов’язково ставте решітки, якщо живете на нижніх поверхах. Це головне.

Сусіди. Запам’ятайте, з сусідами треба підтримувати дружні стосунки. Це як зайва пара очей, деколи дуже пильних.

Але, з досвіду відомо і практикою перевірено факт – найбільш захищеними від небажаного проникнення є помешкання, що перебувають під опікою Державної служби охорони. Чому саме цієї служби – є аргументовані відповіді. Саме Державна служба охорони упродовж десятиліть свого існування довела, що є тим універсальним оберегом, котрий не лише віднаджує химерні злі духи, а й реально захищає нас від ласих на чуже добро лиходіїв. ДСО одна з наймобільніших та найбільш надійних охоронних структур у державі. Лише її працівники, на відмінну від інших охоронних структур, мають право застосовувати вогнепальну зброю, що у поєднанні з їхнім високим вишколом та професіоналізмом є запорукою успіху.

Окрім цього, Державна служба охорони, у разі втрати клієнтом свого майна, відшкодовує усі, завдані власнику квартири, збитки.

Дізнатись, про всі умови підключення, можна за телефоном 0 800 502 220

Тепер ви знаєте все про охорону – ВАШОГО помешкання. Бажаємо вам приємної відпустки та хорошого відпочинку.

Про це повідомили у ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині в двох ДТП ...
Наступна новина: На Тернопільщині і Волині ...

КОМЕНТАРІ