На Львівщині затримали 2-х втікачів з виправної колонії

На Львівщині затримали 2-х втікачів з виправної колонії

03.01.13 14:18 0 1388
30 грудня 2012 року в Управління МВС України на Львівській залізниці поступило орієнтування про те, що з Миколаївської виправної колонії Управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області скоїли втечу двоє засуджених:

21 річний громадянин Д., мешканець Дніпропетровської області, засуджений у 2009 році за пограбування до 7 років позбавлення волі;

20 річний громадянин В., мешканець Волинської області, засуджений у 2009 році за крадіжку до 4 років позбавлення волі.

Інформація була доведена до особового складу Управління МВС України на Львівській залізниці та підпорядкованих лінійних органів.

Начальником Управління МВС України на Львівській залізниці полковником міліції Володимиром Дитюком, відповідно до плану взаємодії між підрозділами транспортної міліції та Державної пенітенціарної служби України, було посилено патрулювання на об’єктах залізничного транспорту та прилеглих територіях, створено шість спільних пошукових груп у кількості 36 чоловік з працівників міліції громадської безпеки та карного розшуку, організовано супроводження приміських та пасажирських поїздів щодо виявленню та розшуку засуджених. Координація діяльності спільних пошукових та слідчо-оперативних груп транспортної міліції була покладена на виконувача обов’язків заступника начальника – начальника кримінальної міліції Управління майора міліції Михайло Шаповала, якій очолив оперативний штаб. Виконувач обов’язків начальника карного розшуку Управління підполковник міліції Ціцяло спільно з представниками Управління Державної пенітенціарної служби України організували оперативний супровід розшукових заходів.

Безпосередньо організацію пошукової роботи на об’єкта залізничного транспорту у межах міста Львова очолив виконувач обов’язків начальника лінійного відділу на станції Львів підполковник міліції Віталій Дума.

Відповідальний по Управлінню МВС України на Львівській залізниці – перший заступник начальника – начальник слідчого відділу Управління підполковник міліції Михайло Заставний проінструктував особовий склад лінійного відділу на станції Львів щодо дій при затриманні небезпечних злочинців та заходах особистої безпеки.

Начальник Управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській генерал-майор внутрішньої служби Михайло Дзюзь під час інструктажу спільних пошукових груп звернув увагу на особливості поведінки осіб, які вчинили втечу.

Оперативними працівниками здійснювався перегляд камер відео-спостереження вокзалу станції Львів. Були орієнтовані залізничники на станціях Підзамче, Скнилів, Мостиська, Сокаль, Красне, Червоноград.

На усіх станціях і пунктах зупинки приміських поїздів у межах міста були виставлені посилені наряди патрульної служби міліції. Усі приміські поїзди які прибували на станцію Львів та відправлялись з Головного чи приміського вокзалів супроводжувались посиленими нарядами роти патрульної служби по охороні громадського порядку та супроводженню поїздів при Управлінні МВС України на Львівській залізниці та лінійних відділів на станціях Львів, Стрий, Івано-Франківськ, Тернопіль, Рівне, Волинського лінійного відділу. Організацію супроводження поїздів здійснював заступник начальника лінійного відділу на станції Львів полковник міліції Микола Балич.

Проведеними розшуковими заходами о 20 годині 25 хвилин працівниками транспортної міліції старшим лейтенантом міліції Р. Хомко, лейтенантом міліції П. Сухарем, сержантом міліції Ю. Максимівим, співробітниками Управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області лейтенантами внутрішньої служби С. Звірем та Т. Кабаром у приміському залі Головного вокзалу станції Львів був затриманий та доставлений в чергову частину лінійного відділу засуджений Д.

У 21 годині 05 хвилин спільна пошукова група у складі працівників лінійного відділу на станції Львів та Управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області старшого лейтенанта міліції Р. Яцишина, оперуповноваженого карного розшуку М. Якиміва, прапорщика міліції М. Лемішко, підполковника внутрішньої служби В. Ясіня, капітанів внутрішньої служби Р. Петрущака та В. Савки на території приміського вокзалу затримала засудженого В.

Підводячи підсумки проведених оперативно-розшукових заходів начальник Управління МВС України на Львівській залізниці полковник міліції Володимир Дитюк наголосив: «Під час затримання втікачів правоохоронці продемонстрували злагодженість та високі професійні навички. Засуджені навіть не очікували таких швидких дій міліції».

Оперативна група Миколаївської виправної колонії Управління Державної пенітенціарної служби України у Львівській області доставила затриманих осіб до закладу.

Підрозділ зв’язків з громадськістю

Управління МВС України

на Львівській залізниці.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині внаслідок ...
Наступна новина: На Львівщині знайшли водія, ...

КОМЕНТАРІ