У Луцьку відбувся мітинг та урочисте покладання квітів з нагоди дня народження Степана Бандери

У Луцьку відбувся мітинг та урочисте покладання квітів з нагоди дня народження Степана Бандери

03.01.13 16:06 0 1402
Виповнюється 104 роки від дня народження керівника проводу Організації Українських Націоналістів Степана Бандери. З цієї нагоди на місці, де буде встановлено йому пам’ятник, відбувся мітинг та урочисте покладання квітів за участю представників міської влади та громадськості міста.

Голова Волинського братства вояків ОУН УПА імені Клима Савура Василь Кушнір, відкриваючи мітинг, акцентував, що на цьому місці традиційно 1 січня збираються лучани, аби вшанувати постать великого українця, який все своє життя до останку віддав боротьбі за незалежність України.

„Саме завдяки таким постатям української нації, як Степан Бандера, можна впевнено сказати – Україна відбулася”, – зазначив у виступі секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт. Він подякував лучанам, які знайшли час, щоб прийти та вшанувати пам’ять нашого співвітчизника.

Великому патріотові і героєві присвятила вірші учасниця національно-визвольних змагань Тетяна Барбелюк. Також у співавторстві з Ростиславом Кушніруком створила пісню-посвяту героєві, яку виконав хор «Посвіт». Про велику роль Степана Бандери на шляху здобуття незалежності та ще неналежне його пошанування у своїх виступах говорили голова ради, ветеран Волині Валентин Добрянський, учасниця УПА Марія Ткачук, депутат Луцької міської ради Святослав Боруцький, депутат Волинської обласної ради Олексадр Пирожик. Також у мітингу взяли участь керівники виконавчих органів та депутати міської ради.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ