На Житомирщині працівники міліції затримали групу серійних злодіїв

На Житомирщині працівники міліції затримали групу серійних злодіїв

03.01.13 18:06 0 1235
Близько півсотні крадіжок з квартир, будинків та дач на рахунку затриманої оперативниками карного розшуку злочинної групи. Упродовж майже півроку злодії обкрадали оселі жителів відразу кількох сусідніх районів області: Володарськ-Волинського, Житомирського, Коростишівського та Черняхівського. Врешті правоохоронці зупинили нічні вояжі по чужим домівкам.

Упродовж однієї ночі невідомі обікрали магазин, сільську раду, та амбулаторію с. Піски Житомирського району. Злодії розбивали вікна та відгинали металеві грати або ж ламали дверні замки. У кожному з випадків знаходили слабке місце захищеності приміщення й використовували його. З магазину забрали продукти та спиртне, з сільської ради – комп’ютерну техніку, з медпункту – тонометр, медичну сумку та пігулки. Зловмисники не гребували нічим.

Повідомлення про аналогічні крадіжки, вчинені цієї ж ночі, надійшли до Житомирського РВ УМВС і з сіл Заможного, Болярки та Вигоди. Там було обкрадено відповідно сільську раду, відділення поштового зв’язку та магазин.

За всіма повідомленнями виїжджали працівники слідчо-оперативної групи райвідділу, які з’ясовували обставини подій безпосередньо у селах та розшукували очевидців або ж випадкових свідків.

За словами начальника Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області Віктора Бугири, було проведено цілий комплекс оперативно-розшукових дій, опитано значну кількість людей та опрацьовано великий масив інформації, допоки вдалося встановити особи підозрюваних. Однією з зачіпок були повідомлення місцевих жителів про те, що або напередодні, або у день крадіжок у селах бачили білий мікроавтобус.

Врешті під час санкціонованих обшуків у квартирах та домогосподарствах підозрюваних було вилучено крадені речі, серед них – комп’ютерна та побутова техніка, електроінструмент, газові плити, меблі та багато іншого.

Наразі затримано троє підозрюваних, усі вони є жителями обласного центру або Житомирського району.

За словами тимчасово виконуючого обов'язки начальника УМВС Житомирської області Василя Дячука, за попередніми даними парубки причетні до щонайменше півсотні крадіжок. За всіма фактами ведуться кримінальні провадження за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловікам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ