На Тернопільщині і Волині поїзди спричинили 2 смертельні випадки

На Тернопільщині і Волині поїзди спричинили 2 смертельні випадки

03.01.13 14:00 0 1383
За період зустрічі та святкування Нового 2013 року, на дільниці обслуговування Управління МВС України на Львівській залізниці, було зареєстровано вісім випадків нехтуванням особистою безпекою, які у двох призвели до смертельного травмування.

Так, на перегоні «Рафалівка – Чарторийськ», машиністом тепловоза було смертельно травмовано 33- річного жителя Волинської області, який переходив колію у невстановленому місці. На звукові і попереджувальні сигнали не реагував. Труп направлено до Маневицької центральної районної лікарні.

Машиністом вантажного потяга, неподалік залізничного вокзалу станції Рівне, було застосоване термінове гальмування з метою попередження наїзду на людину, яка лежала біля колії на небезпечній відстані. Чоловік був стані алкогольного сп’яніння.

А, ось машиністом вантажного потяга, на станції Гадинківці Львівської залізниці, було смертельно травмовано 45- річного жителя Тернопільської області. Труп направлено в ЦМЛ місто Тернопіль.

Каретою швидкої медичної допомоги, було доставлено в приймальне відділення Мукачівської центральної районної лікарні з діагнозом травматична ампутація правої ступні мешканця Закарпатської області. Як стало відомо, передумовою було травмування пасажирським поїздом сполученням «Будапешт-Москва». Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він заснув на шпалах міжрейкового простору.

Пасажирським поїздом сполученням «Одеса-Львів», на станції Тернопіль було травмовано 26 – річного жителя Львівської області, який намагався сісти в поїзд, коли той вже відправлявся. Каретою швидкої допомоги потерпілого із діагнозом: травматична ампутація лівої ноги нижньої третини гомілки, закрита черепно - мозкова травма, струс головного мозку доставлено в першу міську лікарню міста Тернополя, для надання медичної допомоги.

Машиніст пасажирського поїзда сполученням «Москва-Ковель» на перегоні «Обарів - Клевань», застосовав екстрене гальмування, щоб попередити наїзд на жінку похилого віку, яка переходила залізничну колію у невстановленому для цього місці. Наїзд попереджено.

Управляння МВС України на Львівській залізниці нагадує про елементарні правила безпеки, яким потрібно дотримуватись, щоб не наразитися на неприємності під час перебування на залізниці:

- не перебігати колії у невстановлених місцях, особливо якщо наближається потяг (критичною вважається відстань менше 400 м);

- якщо ви вже опинилися поблизу потягу, який їде, потрібно, упевнившись, що ніякої іншої загрози немає (приміром, інший потяг), якомога далі відскочити й припасти до землі, щоб не затягло під колеса;

- не можна залазити на дахи вагонів;

- при наближенні поїзда не можна виходити за застережну смугу платформи до повної зупинки поїзда;

- посадку у вагони (висадку) здійснюйте тільки після повної зупинки поїзда, з боку перону або посадкової платформи;

- при наближенні поїзда тримайте дітей за руки або на руках. Не залишайте їх без нагляду на посадкових платформах і у вагонах;

- не залишайте без уваги випадки порушення правил поведінки неповнолітніми дітьми на залізниці;

- переходьте залізничні колії тільки у встановлених місцях, переконавшись у відсутності поїзда, локомотива або вагонів;

- не підлізайте під вагонами.

Правила безпеки громадян на залізничному транспорті вказують: на станціях, де мостів і тунелів немає, пішоходи повинні переходити залізничні колії по спеціальних настилах, поблизу яких встановлені покажчики «Перехід через колії». Також ці Правила рекомендують слідкувати за звуковими сигналами, що подаються з локомотива, уважно слухати оповіщення на станціях. Практики зазначають, що коліями ходити не варто, як і наближатися до них на відстань менше п'яти метрів.

І найголовніша порада – поводьтеся адекватно, не зловживайте спиртним, адже ваші рідні та близькі люди хочуть вас бачити цілими та неушкодженими!

Руслана Мацелюх

помічник начальника ЛВ на станції Стрий

по зв’язках з громадськістю та ЗМІ

УМВС України на Львівській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: Як не стати ...
Наступна новина: На Львівщині внаслідок ...

КОМЕНТАРІ