Зі Львова до українських миротворців у Конго відправили 2 бойових вертольоти та…різдвяну ялинку

Зі Львова до українських миротворців у Конго відправили 2 бойових вертольоти та…різдвяну ялинку

05.01.13 13:20 0 1399

Оригінальний подарунок отримали до різдвяних свят військовослужбовці 18-го окремого вертолітного загону ЗС України, що виконує завдання Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго.
Упродовж цих вихідних з летовища Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького, вантажним літаком авіа концерну «Антонов» до Африки було відправлено два ударних вертольоти Мі-24. Зі слів старшого групи авіаційних технічних спеціалістів 3-го окремого полку армійської авіації підполковника Романа Рожкова, це планова ротація вертолітної техніки загону.
Згідно з вимогами Місії ООН, які висуваються до технічного стану машин, термін експлуатації вертольотів класу Мі-8 в умовах екваторіального африканського клімату має становити не більше 900 годин у повітрі. Для бойових вертольотів серії Мі-24 цей термін становить 650 годин. У загоні ведеться відповідний облік, і машини, термін експлуатації яких наближається до завершення, відправляють в Україну для здійснення технічного обслуговування і ремонту. Їм на заміну надходять машини, що пройшли увесь цикл регламентних робіт.
Підготовкою гвинтокрилих машин до транспортування займалося близько 30 військовослужбовців інженерно-авіаційної служби полку. Вже у Конго, вертольоти знову складуть і після перевірки працездатності систем, вузлів та агрегатів введуть у стрій.
- Наші однополчани зустрічатимуть Новий рік та Різдво Христове далеко від дому. Тому, щоби створити їм атмосферу свята, особовий склад полку зробив їм невеликий сюрприз - разом із вертольотами передали дві ялинки. Сподіваємось, що ці деревця з українського лісу підбадьорять наших хлопців, які виконують непрості завдання у спекотних африканських джунглях, - говорить заступник командира 3-го окремого полку армійської авіації з інженерно-авіаційної служби підполковник Роман Рожков.

Наша довідка: На території Демократичної Республіки Конго в 1998 році спалахнула кровопролитна Друга конголезька війна за участю 11 держав Африки, яка забрала життя близько 4 мільйонів осіб. Міжнародний контингент ООН присутній в країні з 1999 року Після закінчення війни в сучасній ДРК залишаються різні повстанські групи. Вони грабують джерела корисних копалин на сході країни, що належать уряду, а також займаються викраданнями і вбивствами мирних жителів. Поширена серед них і контрабанда золота. Спрямування українських миротворців до Конго схвалила Верховна Рада 22 грудня 2011 року. Необхідність спрямувати військові вертольоти в ДРК постала перед ООН після того, як Індія відкликала дев'ять вертольотів зі складу миротворчого контингенту. У складі 18-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН зі стабілізації у Демократичній Республіці Конго - 157 миротворців, 23 одиниці автомобільної і спеціальної техніки, понад 50 тонн технічного та тилового майна, а також 4 гелікоптера Мі-24. Екіпажі українських гвинтокрилів забезпечують авіаційний супровід та авіаційну підтримку сил Місії ООН, патрулювання кордонів ДР Конго та ведення повітряної розвідки.

підполковник
Володимр Скоростецький
Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ