Столичні правоохоронці викрили організатора понад 50 DDOS-атак

Столичні правоохоронці викрили організатора понад 50 DDOS-атак

10.01.13 10:54 0 1174
Провідні фахівці Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України встановили причетність киянина до вчинення понад 50 хакерських атак на інформаційні ресурси українських та зарубіжних комерційних структур.

За допомогою спеціально модифікованого шкідливого програмного коду затриманий створював так звані бот-мережі (велику кількість інфікованих комп'ютерів). Зокрема, для вчинення атак чоловік використовував спеціальне програмне забезпечення, яке дозволяло віддалено керувати мережею з понад п'яти тисяч „зомбованих" комп'ютерів, розташованих у різних країнах світу.

Під час обшуку в помешканні вилучено комп'ютерну техніку, носії інформації, засоби зв'язку та документацію. У ході допиту затриманий визнав свою причетність до використання бот-мереж та вчинення понад 50 DDOS-атак. Більшість потерпілих ресурсів функціонують на території Російської Федерації. Як правило, атаки чоловік  проводив на замовлення конкуруючих бізнес-структур.

Свої дії киянин продумував до дрібниць, але все ж таки правоохоронці натрапили на його слід. З метою конспірації зловмисник спілкувався із клієнтами за допомогою використання анонімних інтернет-пейджерів, а оплату за свою роботу приймав через віртуальні платіжні системи. Інтернет-гаманці українець завбачливо реєстрував на підставних осіб. Для з'єднання з Інтернет-мережею на умовах передплати винахідник використовував радіомодеми.

Також правоохоронці встановили, що спритник підтримував зв'язок з учасниками міжнародної „хакерської" спільноти.

На даний час дії чоловіка кваліфіковано за ч.1 ст.361 (Втручання в роботу комп'ютерних систем) Кримінального кодексу України.  

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ