На Прикарпатті говорили про розширення міжрегіональних стосунків з країнами ЄС

На Прикарпатті говорили про розширення міжрегіональних стосунків з країнами ЄС

10.01.13 15:29 0 1151
Голова обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк провів офіційну зустріч з Послом Європейського Союзу в Україні Яном Томбінські. Мова йшла про розширення взаємопізнавальних, взаємовигідних міжрегіональних стосунків Прикарпаття з країнами ЄС, зокрема країнами-сусідами, які, за словами Михайла Вишиванюка, будучи першопрохідцями, мають «безцінний досвід входження і адаптації до європейських умов, стандартів і законів інтегрованого співжиття європейців у цивілізованій Європі, куди поступово, крок за кроком, цілеспрямовано прямує Україна».

За словами Посла ЄС в Україні, гостя Івано-Франківщини, який приїхав «познайомитися зблизька» з нашою областю, що в центрі Європи, маючи за плечима 20 років на польській дипломатичній службі та походячи з покоління польської «Солідарності», він використовує свій досвід для служіння відносинам між ЄС та Україною.

Ян Томбінські надає великого значення перемовинам України з ЄС, зокрема у рамках Європейської політики сусідства, будучи переконаний: Європейський Союз та його країни-члени можуть надати усі необхідні знання та допомогу для українських інституцій, правових установ та зацікавлених сторін, які діють в економічному і торговельному середовищі, для наближення до європейських законів і стандартів. Мовляв, десятиріччя європейської інтеграції засвідчили, що вона «здатна бути ефективним інструментом для модернізації країн, для усунення бар’єрів і стереотипів, що роз’єднували нації нашого континенту протягом сторіч, а також для кращого використання потенціалу всіх держав, що йдуть шляхом інтеграції».

Довідково

Приступаючи до виконання свої обов’язків на посту Посла ЄС в Україні, 1 вересня 2012 року, Ян Томбінські заявив: «Україна як незалежна держава з добре освіченими людьми, хоче бачити втілення своїх амбіцій і цілей; вона в змозі скористатися сповна тими можливостями, які їй дає європейська перспектива. Я зроблю усе можливе для поглиблення відносин між ЄС та Україною».

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Прикарпатті ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: ...

КОМЕНТАРІ