Прикарпатські ставки інвентаризовано

Прикарпатські ставки інвентаризовано

10.01.13 15:39 0 1188
На Прикарпатті проведено інвентаризацію ставків. За отриманими даними, в області 1216 ставків загальною площею 4703,7 га. З них 678 ставків знаходяться в оренді, решта (37,2%) не використовуються взагалі, або використовуються не за призначенням. Про це йшлося на нараді "Про стан використання ставків в області та заходи щодо покращення ситуації в галузі рибництва", яку провів заступник голови облдержадміністрації Василь Брус.

Як зазначалося на нараді, за 11 місяців минулого року в прикарпатських господарствах було виловлено 548,5 тонн риби, що на 26,7 тонн (5,1%) більше, ніж у 2011 році.

Сприяючи розвитку рибництва в області, працівники департаменту агропромислового розвитку та головного управління ветеринарної медицини випустили брошуру "Поради і правила при ставковому вирощуванні риби та проведенні лікувально-профілактичних заходів в рибогосподарствах".

Фахівці управління водних ресурсів погодили 71 клопотання на спецводокористування і 33 договори оренди водних об’єктів, підготували пакет нормативно-правових актів, що регулюють ведення рибництва для проведення діяльності використання водних об’єктів у відповідності до чинного законодавства.

Представники державної екологічної інспекції провели 62 перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства у галузі ведення рибного господарства та охороні водних живих ресурсів від браконьєрства. В результаті перевірок було виявлено 74 порушники, які притягнуті до адміністративної відповідальності.

На нараді мовилося про важливість покращення роботи зі штучного розведення цінних видів риб, необхідність визначення рибогосподарських водних об'єктів для впровадження любительського і спортивного рибальства на умовах загального або спеціального використання водних живих ресурсів, забезпечення постійного контролю епізоотичної ситуації у рибній галузі та проведення заходів з профілактики захворювань риби.

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: У 2012 році на Львівщині ...

КОМЕНТАРІ