Львівщина: Потужна інформаційна кампанія має стати першим кроком до відродження села, – М.Костюк

Львівщина: Потужна інформаційна кампанія має стати першим кроком до відродження села, – М.Костюк

11.01.13 09:02 0 1169
Формування культурного і духовного активу нації  можливе тільки за умови міцного села, – на цьому наголосив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк 10 січня під час зустрічі із головами творчих спілок Львівської області.

Михайло Костюк зауважив, що сучасні села знаходяться у великому упадку – населення в песимістичному стані, багато молодих людей знаходяться за кордоном, люди спиваються, четверта частина земель пустують, бо немає кому їх обробляти: “Увага до села загублена, і наше завдання в корені відродити сільську місцевість», – зазначив М. Костюк.

За його словами, для розвитку села необхідно  повернутися до створення сільськогосподарських кооперативів в різних формах: «Кооперативний рух має бути  основою  здорових відносин, і вже навколо нього  має активно  формуватися  сільська громада».

Голова облдержадміністрації переконаний, що реформа в медицині та освіті також має  здійснюватися разом з відновленням села: «Ми повинні зробити сільський устрій більш цивілізованим, цікавішим. Це завдання є абсолютно можливим для виконання. Тому програми, які формуються в цьому році  – це програми, налаштовані на творчість з відновлення сільських територій. Ми намагатимемося  зацікавити сільських мешканців, щоб вони самі ініціювали вирішення своїх власних проблем. Без ініціативи громади ми не беремося за жодний об’єкт», – наголосив М. Костюк.

А  першим кроком для відродження села, на думку очільника області, має бути  потужна інформаційна кампанія.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: ...
Наступна новина: Голова Львівської ОДА ...

КОМЕНТАРІ