Тернопільщина: Михайло Буртняк: “На реімбурсацію вартості ліків для хворих на гіпертонію цього року передбачено 4,3 мільйони гривень”

Тернопільщина: Михайло Буртняк: “На реімбурсацію вартості ліків для хворих на гіпертонію цього року передбачено 4,3 мільйони гривень”

11.01.13 17:57 0 1395
Пілотний проект з регулювання цін на ліки для хворих на гіпертонічну хворобу цього року продовжується. Зокрема у 2013-му для області передбачено 4,3 мільйони гривень на реімбурсацію вартості ліків, а всі торішні реєстри, які подали аптеки для компенсації вартості препаратів, профінансовані стовідсотково. Про це повідомив начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Михайло Буртняк під час наради з організаторами охорони здоров’я районів 9 січня 2013 року.

Водночас Михайло Буртняк звернув увагу на серйозне і відповідальне ставлення до цього проекту, оскільки кошти, які були виділені торік, не були реалізовані у повному обсязі.

— Кілька днів тому я звітував про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою на Тернопільщині перед заступником Міністра охорони здоров’я України Олександром Толстановим. Хочу наголосити, що МОЗ щоденно моніторить інформацію з цього питання. Тому потрібно зрозуміти, що за реалізацію цього проекту у кожному районі, керівники галузі охорони здоров’я районів, будуть нести персональну відповідальність. Я буду наполягати, щоб ці кошти були доведені до районів задля ефективного їх використання, — сказав Михайло Миколайович.

Також керівник медицини області назвав райони, які успішно реалізовували проект торік. Це Зборівський, Збаразький, Бережанський Монастириський.

Прес-служба ГУОЗ ОДА

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопільщина: Микола ...

КОМЕНТАРІ