Івано-Франківщина: «Риболовля» з електровудкою на зимувальній ямі

Івано-Франківщина: «Риболовля» з електровудкою на зимувальній ямі

11.01.13 18:26 0 1376
У Коломиї завдяки пильності працівників міліції затримано осіб, які займалися незаконним рибним промислом на річці Прут.

Близько 5 години ранку інспектори дорожньо-патрульної служби УДАІ УМВС під час проведення заходів з профілактики ДТП зупинили в Коломиї автомобіль «ВАЗ-21063» чорного кольору, в салоні якого перебували троє молодих чоловіків. Поведінка водія та пасажирів видалася міліціонерам підозрілою, тому вони почали оглядати авто. В багажнику правоохоронці виявили приладдя для незаконного вилову риби, а саме електровудку, сітку, а також надувний човен і гумові комбінезони. Там же, в поліетиленовому мішку було багато риби. Правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу міськвідділу міліції та працівників Івано-Франківської держрибоохорони. При перерахунку рибин стало відомо, що в мішку було 275 підуств та три марени, виду риб, який занесено до Червоної книги.

22-річний мешканець приміського села Корнич, який був за кермом автомобіля, зізнався, що здійснював незаконний промисел на зимувальній ямі на річці Прут біля села Семаківці. Відомості про цю подію занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань, відкрито кримінальне провадження за частиною другою статті 249-ї Кримінального кодексу України. За законодавством, за незаконне зайняття рибним промислом загрожує штраф, або обмеження волі на строк до трьох років.

За словами старшого інспектора Івано-Франківськрибоохорони Руслана Чорненького, загальна вага вилученої з «Жигулів» риби становить понад 39 кілограмів. Сума збитків сягає десять тисяч 340 гривень, які браконьєрам доведеться відшкодувати.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільщина: Валентин ...
Наступна новина: Прикарпатські динамівці ...

КОМЕНТАРІ