Масштабне шахрайство працівників КС

Масштабне шахрайство працівників КС "Тринадцята зарплатня" підтверджується доказами - МВС

12.01.13 10:30 0 1283
17 грудня минулого року, правоохоронні органи Російської Федерації у м. Москві затримали засновника і колишнього очільника кредитної спілки (КС) «Тринадцята зарплатня», а нині акредитованого при Міністерстві закордонних справ Росії і Державній Думі РФ кореспондента партійної газети «Слов’янські новини» Валентина Халецького. Журналіст звинувачує українських слідчих у навмисному кримінальному переслідуванні за політичними мотивами у зв’язку з його журналістською діяльністю.

Натомість київські правоохоронці стверджують: до творчої діяльності Халецького в міліціонерів запитань ніколи не було і немає. Він та інші посадові особи «Тринадцятої зарплатні» підозрюються у скоєнні, насамперед, кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).

У ході досудового розслідування слідчі встановили, що «Тринадцяту зарплатню» наприкінці 2004 року заснував саме Валентин Халецький. З цього часу і впродовж наступних трьох років він навіть обіймав посаду Голови правління спілки.

Лише в 2007 році за його ініціативи та на підставі рішення загальних зборів членів цієї фінансової установи Головою правління спілки обрали іншу людину – Миколу Косинського.

Разом із тим, із квітня 2007 року по червень 2009 року громадянин Халецький за попередньою змовою з Косинським та іншими посадовими особами «Тринадцятої зарплатні», діючи групою осіб, шляхом обману та зловживання довірою людей під приводом діяльності фінустанови, незаконно заволоділи грішми 324 вкладників на загальну суму 16 млн. 155 тис. гривень.

19 червня 2012 року органом досудового розслідування винесена постанова про притягнення Валентина Халецького у якості обвинуваченого. Того ж дня колишнього голову КС оголосили в розшук.

15 серпня цього ж року Голосіївський районний суд м. Києва надав дозвіл на затримання обвинуваченого Халецького для доставки його до суду для вирішення питання про обрання запобіжного заходу. Щоправда встановити місцезнаходження розшукуваного на території України правоохоронцям не вдалося. На цій підставі 28 серпня його було оголошено в міждержавний розшук.

Як повідомлялося, 17 грудня 2012 року громадянина Халецького правоохоронні органи Російської Федерації затримали в м. Москві. На даний час вирішується питання про його екстрадицію в Україну для притягнення до кримінальної відповідальності.

УЗГ МВС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ