На Тернопільщині розшукати зниклу  пенсіонерку допоміг службовий пес

На Тернопільщині розшукати зниклу пенсіонерку допоміг службовий пес

12.01.13 10:46 0 1458
На Тернопільщині 80-річна жителька міста Копичинці Гусятинського району зникла напередодні Святвечора. Три доби рідні самостійно намагалися розшукувати пенсіонерку. Та коли пошуки не дали результатів  звернулись за допомогою до працівників районної міліції.

Діяти потрібно було швидко та ефективно, адже час спливав, а на вулиці ставало все холодніше. Тож, до пошукової операції були залучені майже усі співробітники Гусятинського райвідділу внутрішніх справ. Міліціонери опитали родичів та сусідів зниклої і з’ясували, що востаннє пенсіонерку бачили в крамниці, де вона придбала буханку хліба. Куди далі пішла старенька ніхто не знав. Здавалося, пошуки зайшли в глухий кут, аж тут службовий пес взяв слід.

Німецька вівчарка Берта допомагає правоохоронцям лише декілька місяців. За цей час пес став вірним помічником та другом молодому інспектору-кінологу Андрію Семенчуку. От і цього разу напарники гідно впорались із нелегким завданням. Чотирилапий привів міліціонера до занедбаного будинку на околиці Копичинців. Ні слідів ніг, ні інших свідчень, що на обійсті недавно побувала людина не було, двері та вікна напівзруйнованої хатини – зачинені, та тварина явно щось відчувала. Через невелику щілину у стіні пес проник  до будинку і майже одразу почав голосно гавкати. Це він давав зрозуміти, що знайшов людину.

Зникла Емілія Петрівна провела у порожній, неопалюваній хаті-пастці чотири доби. Там і зустріла своє 80-річчя. З їжі із собою мала лише буханець хліба, який і підтримував життя старенької. Як потрапила до своєї пастки, жінка пояснити не може, каже що чогось злякалася. Уже згодом вона розповіла, що на ніч ховалася до шафи, мовляв, в середині тепліше, а в день дрімала на старенькій канапі, там її і знайшли міліціонери. Жінка вже й не сподівалася на порятунок, готувалась до найгіршого і її сім’я. Та доля, яка підготувала таке важке випробування для цієї родини,  була поблажливою.

Медики оглянули постраждалу і не виявили у неї жодних ознак обмороження чи інших серйозних ушкоджень, а температура в ті дні опускалась до мінус семи градусів. Рідні пан Емілії надзвичайно вдячні правоохоронцям за допомогу, адже ті повернули їм рідну людину, та й сама пенсіонерка з посмішкою згадує своїх рятівників і запрошує їх у гості.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Масштабне шахрайство ...
Наступна новина: Понад півсотні набоїв до ...

КОМЕНТАРІ