Чернівці: У міській раді відбулося засідання спеціальної комісії

Чернівці: У міській раді відбулося засідання спеціальної комісії

12.01.13 12:20 0 1302
На засіданні спеціально створеної комісії в Чернівецькій міській раді розглядалися можливість реалізації інвестиційного проекту будівництва торговельно-виставкового центру і шляхи відшкодування забудовнику вкладених коштів. Конкурс на будівництво цього центру у 2004 році виграло чернівецьке підприємство «Центр-Плаза».

До складу комісії увійшли депутати чернівецької міської ради, спеціалісти департаменту містобудівного комплексу та земельних відносин, відділу охорони культурної спадщини та юридичного управління міської ради. Також на засіданні був присутній представник підприємства «Центр-Плаза».

Основною проблемою на є те, що існують обставини, які унеможливлюють будівництво на Центральній площі, адже ця територія входить до буферної зони об’єкту культурної спадщини ЮНЕСКО колишньої Резиденції Буковинських митрополитів, дозвіл на забудову якої може дати лише комітет світової спадщини.

Забудовник готовий вислухати пропозиції міської ради щодо виходу із ситуації, яка склалася, та знайти компромісне рішення. Комісія дійшла висновку, що продовжить свою роботу після рішення суду щодо подовження договору з «Центр-Плазою». Забудовнику порадили за цей час підрахувати кошти, які були вкладені в цей проект, та зібрати всі підтверджуючі документи.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівці: Відбувся ...
Наступна новина: Чернівці: На «Маланка-фест ...

КОМЕНТАРІ