Житель Житомирщини за вечір здійснив чотири пограбування

Житель Житомирщини за вечір здійснив чотири пограбування

13.01.13 16:25 0 1046
За вечір пограбував  чотирьох односельчанок. Потерпілими від дій 19-річного молодика стали самотні жінки, які пізнього вечора поверталися додому. За кілька днів оперативники місцевого райвідділу міліції затримали грабіжника.

До чергової частини райвідділу звернулася 75-річна місцева жителька із заявою про те, що її пограбували. Як розповіла жінка, напередодні пізно ввечері на одній з вулиць райцентру невідомий вирвав з її рук сумку. У гаманці, що дістався зловмиснику, було всього 82 гривні, але для пенсіонерки це значні гроші. Подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження. Працівники карного розшуку одразу розпочали низку дій, спрямованих на з’ясування всіх обставин.

За словами першого заступника начальника Романівського РВ УМВС Юрія Бойка, міліціонерам вдалося досить швидко встановити особу 19-річного непрацюючого місцевого жителя, причетного до кримінального правопорушення. Під час його затримання були вилучені речові докази, які свідчили, що парубок вчинив, принаймні, ще декілька пограбувань. Однак до міліції, крім пенсіонерки, за кілька днів звернулася тільки одна жителька райцентру. Зрештою, вивчивши вилучене, оперативники знайшли й інших потерпілих.

У ході розслідування попередньо встановлено, що парубок темної пори спочатку намагався пограбувати 58-річну романівчанку. Однак жінка виявилася не з лякливих і міцно тримала сумку, не дозволивши зловмиснику її відібрати. Не знітившись, молодик попрямував далі, у пошуках більш слабкої жертви. І зрештою, знайшов: відібрав сумку у 36-річної працівниці магазину, яка наодинці поверталася додому. Його здобиччю стали 400 гривень. А ще через 20 хвилин вирвав сумку з рук 51-річної місцевої жительки. Врешті останньою жертвою грабіжника того вечора стала пенсіонерка, яка звернулась до міліції лише наступного ранку.

Юрій Бойко зауважив, що якби хоча б одна з потерпілих повідомила до міліції одразу ж, то інших грабежів могло б і не бути. Як свідчить практика, фактор часу в таких випадках відіграє вирішальну роль. Зателефонувавши на «102» негайно, громадяни значно збільшують шанси затримати зловмисника «за гарячими слідами».

Наразі за всіма фактами проводиться досудове розслідування. Відповідно до ч.2 ст. 186 «Грабіж» Кримінального кодексу України (відкрите викрадення чужого майна, вчинене повторно) передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: 30 слухачів курсів ...

КОМЕНТАРІ