У 2013 Тернопільщина відзначатиме 75-річчя Ігоря Ґерети

У 2013 Тернопільщина відзначатиме 75-річчя Ігоря Ґерети

14.01.13 09:12 0 1184
Затверджено заходи з відзначення в області 75-річчя від дня народження відомого громадського діяча, науковця, краєзнавця, археолога, мистецтвознавця, Заслуженого діяча мистецтв України Ігоря Ґерети.

В рамках пошанування життя і творчості цієї непересічної особистості заплановано провести у навчальних закладах краю та закладах культури тематичні уроки, виховні години, лекції, інші просвітницькі заходи

Також в вересні цього року в музейних установах, бібліотеках діятимуть фото-документальні та книжкові виставки, присвячені пам’яті Ігоря Ґерети.

У вересні ж буде проведено й науково-краєзнавчу експозицію «Ігор Ґерета – історик, археолог, культуролог, громадсько-політичний діяч».

Ще одним, у переліку пропам’ятних заходів, стане виготовлення тематичного конверту та його спецпогашення з нагоди 75-річчя І.Ґерети.

Довідково: Ігор Петрович Ґерета (народився 25 вересня 1938, Скоморохи Тернопільського району - помер 5 червня 2002, похований у смт.Велика Березовиця) - український археолог, мистецтвознавець, історик, поет, викладач і громадсько-полі­тичний діяч. Заслужений діяч мистецтв України (1998).

Депутат Тернопільської обласної ради І—IV-го скликань (від 1990), член її президії, голова постійної комісії з питань духовності, культури, свободи слова та інформації. Організатор і директор Інституту національного відро­дження України (від 1991; нині носить ім'я Ґерети). Голова Тернопільського осередку НТШ (від 1996). Почесний громадянин міста Тернопіль (2003, посмертно).

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Тернопільщині вироблено ...

КОМЕНТАРІ