На Хмельниччині продовжується боротьба з нелегальними перевізниками

На Хмельниччині продовжується боротьба з нелегальними перевізниками

14.01.13 09:40 0 1461
Як неодноразово наголошує голова обласної державної адміністрації Василь Ядуха, основний пріоритет 2013 року у розвитку транспортної галузі краю – це безпека пасажирських перевезень на всіх маршрутах загального користування. І як зазначив під час наради заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Петро Тарасюк,

одним із шляхів забезпечення такої безпеки є боротьба з нелегальними перевізниками.

«На сьогоднішній день боротьба з нелегалами є одним із пріоритетних напрямків у роботі обласної влади. Кожен пасажир, який сідає в автобус, надіється на те, що він безпечно, живий та здоровий доїде до місця призначення в комфортних умовах. А головною проблемою нелегалів є майже повне недотримання вимог безпеки перевезень. Крім того, людей найчастіше возять у переобладнаних автобусах, ніхто не контролює ні фізичний стан водія, ні технічний стан автомобіля. А людське життя для нас головне і ми постійно та послідовно проводимо роботу по виведенню з ринку перевізників, що працюють поза межами правового поля та наражають людей на небезпеку.» - зазначив Петро Кузьмич.

Бізнес нелегальних автоперевізників процвітає. Приміром, в Хмельницькому лише таксистів, що не мають дозволів, нараховується близько 90%. Для посилення контролю за нелегалами та припинення їх незаконної діяльності на маршрутах загального користування області, забезпечення належного рівня транспортного обслуговування населення працюють рейдові групи у складі представників регіонального відомства Державної податкової служби, інспекторського складу управління ДАІ, а також територіального управління Головавтотрансінспекції. Результати проведених перевірок свідчать, що більшість перевізників все ще працюють нелегально. І треба докласти ще багато зусиль, аби змінити цю ситуацію. Комплексне і ефективне рішення проблеми передбачає в першу чергу створення для автоперевізників таких умов, за яких їм буде економічно невигідно здійснювати відправлення автобусів зі стихійних місць стоянок замість автовокзалів і автостанцій.

На завершення Петро Кузьмич наголосив: «Ніхто не заперечить, що від якості послуг, які надаються людям, та товарів, що пропонуються, залежить у значній мірі суспільний клімат. Хочу вас запевнити, що ми будемо працювати до тих пір, поки не буде легалізована робота усіх перевізників. І кожен мешканець Хмельниччини не відчує на собі задоволення від безпечної поїздки».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У 2012 на Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ