Івано-Франківщина: В 2012-му ситуація на автодорогах була стабільною

Івано-Франківщина: В 2012-му ситуація на автодорогах була стабільною

14.01.13 10:29 0 1122
Аналізуючи минулий рік у Коломийському відділенні ДАІ кажуть, що кількість ДТП йде на спад. Таку динаміку правоохоронці пояснюють постійними профілактичними операціями та відпрацюваннями, які ефективно дисциплінували водіїв та пішоходів. З профілактики розпочали й 2013-ий.

Майже 3 тисячі адміністративних протоколів на водіїв-порушників склали Коломийські інспектори минулого року. Немала кількість із цих порушень, а саме 583 – це такі, що впливають на дорожньо-транспортні пригоди. Їх називають пріоритетними.

Зі слів ст. інспектора з дізнання Коломийського ВДАІ Василя Симаніва, минулого року на дорогах Коломийщини спостерігалося зменшення кількості ДТП в порівнянні з 2011 роком. Так, за 2012-й сталося 134 ДТП, в порівнянні із 2011-м, коли їх було 158. 223 протоколи складено за керування водіями у стані алкогольного сп’яніння. 43 ДТП з потерпілими, проти 47 у 2011 році. В 2012 році на дорогах загинуло 15 осіб і 39 отримало тілесні ушкодження, що на 6 менше , ніж у 2011 році.

Відносно спокійно розпочався новий 2013 рік. Проте вже 8 січня сталася аварія з потерпілими .

В с. Мартинів на дорозі Татарів-Кам’янець-Подільський зіткнулися автомобілі “Фіат” та “Форд- Транзит”. Автомобіль “Фіат” виїхав на на смугу зустрічного руху, і в результаті зіткнення водії обох автомобілів отримали тілесні ушкодження, і зараз перебувають на лікуванні у Коломийській ЦРЛ .

Слизькі дороги, перевищення швидкості та самовпевненість водіїв – такі найголовніші причини ДТП у зимову пору року. Тому ВДАІ радять: зимою варто пам’ятати про технічні особливості автомобіля на слизькій дорозі та не забувати про пішоходів. Люди, які переходять дорогу можуть посковзнутися і впасти, тому не варто лякати перехожого різними звуковими і світловими сигналами.

Про це повідомили у СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Івано-Франківщині ...
Наступна новина: Івано-Франківщина: В ...

КОМЕНТАРІ