У рамках етно-фестивалю «Різдво у Луцьку» відбувся конкурс на кращу різдвяну атрибутику

У рамках етно-фестивалю «Різдво у Луцьку» відбувся конкурс на кращу різдвяну атрибутику

14.01.13 11:39 0 1250
На Театральному майдані обласного центру лучани та гості міста колядували й віншували.

У рамках етно-фестивалю «Різдво у Луцьку» відбувся конкурс на кращу різдвяну атрибутику. Перемогу здобула шопка зроблена колективом ЗОШ № 17 міста Луцька. Друге місце – композиція «Дідух», яка представляла Палац учнівської молоді. Третє місце – різдвяна зірка від колективу Гімназії №4 ім. Модеста Левицького.

Привітали присутніх ректор Волинської духовної семінарії УПЦ протоієрей Рустик та віце-канцлер Волинської єпархії УПЦ КП протоієрей Олександр.

Після цього представники духовенства разом із фольклорним гуртом «Родина» виконали колядку «Нова радість стала».

Своїм співом лучан та гостей міста протягом сьогоднішнього дня фестивалю радували фольклорні гурти «Цикади» і «Вжос з Савіна» (обидва з Республіки Польща), Заслужений любительський колектив Республіки Білорусь ансамбль народної музики і пісні «Полішуки», колектив Луцької музичної школи № 3, Центр дитячої і молодіжної творчості «Диво», аматорський вокальний ансамбль «Горлиця», аматорський вокальний ансамбль «Джерела Волині», народний аматорський фольклорний ансамбль «Полісянка» та інші.

Усі фольклорні колективи, які прибули на етно-фестиваль, отримали подяки Луцького міського голови.

У Палаці культури міста Луцька протягом дня тривала благодійна акція «З Різдвом у серці».

Етно-фестиваль «Різдво у Луцьку» триватиме й завтра. Початок заходів о 12 годині. На Театральному майдані продовжиться Різдвяний ярмарок, регіональний конкурс медоварів «Питні меди 2013», з дегустацією меду та напоїв.

О 13.00 - святково-обрядове дійство «Віншуємо з Колядою» за участю фольклорних колективів.

У Теремнівському будинку культури, Будинку культури мікрорайону Вересневе, на Майданчику біля Палацу урочистих подій та біля ринку в районі ЛПЗ з 15.00 год. розпочнуться різдвяні віншування, обрядові дійства «Радуйся, радуйся, земле…» .

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Києві дітей з ...

КОМЕНТАРІ