Закарпатський

Закарпатський "колядник" сяде за грати

14.01.13 12:32 0 1649
Слідуючи пасажирським поїздом № 107 сполученням Одеса – Ужгород в вагоні потягу після відправки зі станції Тернопіль 50-річна мешканка Одеської області виявила відсутність мобільного телефону. Вийшовши із купе вагону, вона залишила на столику свій мобільний телефон, проте коли повернулась то його вже не було. Одразу ж після виявлення пропажі жінка повідомила провідника. Лінійним начальником поїзда негайно було повідомлено правоохоронців лінійного відділу міліції на станції Львів.

У відділку міліції жінка написала заяву, у якій вказала усі обставини події та осіб, які перебували з нею у купе, а також осіб, яких вона підозрює у скоєному. Отримавши детальний опис осіб, які б могли вчинили крадіжку, правоохоронцями були проведені розшукові заходи по встановленню даних осіб. Було створено 4 пошукові групи з числа правоохоронців карного розшуку та сектору громадської безпеки лінійного відділу на станції Львів, – розповів в.о. начальника лінійного відділу на станції Львів підполковник міліції Віталій Дума.

В ході відпрацювання Головного залізничного вокзалу станції Львів та прилеглої території, в залі очікування було виявлено дану особу. Ним виявився 19-річний мешканець Закарпатської області. Працівниками міліції, по підозрі скоєння крадіжки, було доставлено громадянина Д. в приміщення чергової частини лінійного відділу на станції Львів. У нього було виявлено і вилучено мобільний телефон марки Нокіа (вартість телефону 3000 грн.) та номерні жетони від камер схову. При огляді речей, які знаходились у камерах схову правоохоронцями було виявлено хутряну шубу чорного кольору, мобільні телефони та гроші ( євро, гривні та рублі). При допиті громадянина Д., звідки у нього ці речі, він вказав, що вилучені у нього речі він викрадав в різних осіб у потягах.

В.о. заступника начальника ЛВ на станції Львів майор міліції Володимир Замасло зазначив, - правоохоронцями було встановлено, що крадій промишляв на залізниці, а саме у пасажирських поїздах. Громадянин Д. купував квиток на потяг (здебільшого сполученням з або до Ужгорода, оскільки там проживав), де і вибирав собі наступну жертву. У новорічно-різдвяний період на залізниці ним було скоєно 4 злочини.

Зокрема з заявою до правоохоронців звернулись особи, які зазнали зазіхань на своє майно:

- 3 січня слідуючи потягом Ужгород-Київ пасажирка виявила відсутність хутряної шуби;

- 4 січня, повертаючись назад потягом із Києва до Ужгорода в пасажирки викрадено гаманець з грошима - 100 євро та 1000 гривень

- 7 січня у потязі сполученням Одеса – Ужгород у провідника вагону було викрадено мобільний телефон; у пасажира викрали гаманець із грішми – 2000 грн та 2000 рублів, а також останній промисел закінчився крадіжкою ще одного мобільного телефону.

Проте не лише, як виявилось, зловмисник промишляв залізницею. «Колядуючи» містом Львовом, аби сповіщати радісну різдвяну новину, він злакомився до крадіжки ще двох мобільних телефонів, які були вилучені із камер зберігання.

19-річний мешканець Закарпаття не маючи постійного заробітку, займався час від часу скупкою металобрухту. Однак матеріального заохочення він не отримував, адже жага збагачення його переповнювала. Він вирішив спростити собі життя, вдаючись до таких «непримітних» крадіжок.

Згідно ухвали суду слідчого судді до громадянина Д. застосований запобіжний захід у вигляді застави. По даному факту відкрито кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України.

Христина Романчук

помічник начальника ЛВ на станції Львів

по зв’язках з громадськістю та ЗМІ

УМВС України на Львівській залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ