У Львові міліціонери двічі повертали матері неповнолітню, яка через сімейні обставини втікала зі сім’ї

У Львові міліціонери двічі повертали матері неповнолітню, яка через сімейні обставини втікала зі сім’ї

15.01.13 11:12 0 1274
Співробітники Відділу кримінальної міліції у справах дітей Львівського міського управління міліції двічі виявляли та повертали матері 15-річну дівчинку, яка через сімейні обставини втікала зі сім’ї.

Як розповів начальник Відділу кримінальної міліції у справах дітей Львівського міського управління міліції старший лейтенант міліції Павло Романович Лихач, у більшості випадків діти втікають з дому через прагнення позбутися підконтрольності.

«Дитина вважає, що їй вже не потрібні батьки, хоче свободи та самостійності. Нерідко неповнолітні втікають за межі міста. Підсідаючи на товарні потяги, вони можуть подорожувати Україною. Хоча, трапляється, діти йдуть з дому у зв’язку з подіями у сім’ї, на фоні якихось емоційних стресів», - сказав Павло Лихач.

Прикладом такої дитячої поведінки став один із випадків у місті Львові. Зокрема, до правоохоронців звернулася жінка з проханням допомогти розшукати її неповнолітню доньку. Мама заявила, що її 15-річна донька напередодні пішла з дому та більше не поверталася.

Як згодом з’ясувалося, дитина була пригнічена, оскільки батько пішов зі сім’ї. Причиною цьому була зрада матері і дівчина про це знала. Відчуваючи неприязнь до мами, вона вирішила піти з дому.

Дівчина знайшла на вулиці нових друзів. Разом з дітьми з неблагополучних сімей, вона переховувалась та ночувала у підвалах та старих закинутих будівлях. Саме в одному з таких закинутих приміщень працівники міліції Львова і знайшли утікачку.

Після профілактичної бесіди, дівчина обіцяла, що більше такого не повториться, оскільки розуміє всю серйозність ситуації. Але, тим не менше, три дні після цього вона знову втекла.

Знайшовши її знову, працівники КМСД Львова повернули дівчину матері. Але цього разу неповнолітню поставили на облік для дітей, що схильні втікати з дому. Як наслідок, протягом визначеного періоду дівчина разом з мамою змушена була щотижня з’являтися у міліцію, де з ними спілкувалися співробітники Відділу кримінальної міліції у справах дітей.

Про це повідомили у ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині чоловік ...
Наступна новина: У Львові на 14-років ...

КОМЕНТАРІ