В Івано-Франківській області стурбовані загибеллю людей внаслідок пожеж

В Івано-Франківській області стурбовані загибеллю людей внаслідок пожеж

15.01.13 14:24 0 1184
Управління Держтехногенбезпеки в Івано-Франківській області вкрай стурбоване загибеллю людей внаслідок пожеж на Прикарпатті. Лише за два тижні нового року вогонь забрав життя семи осіб. За сухими цифрами статистики - біль і відчай осиротілих родин, понівечені жахливою втратою долі десятків людей.

З року в рік проблема із пожежами набуває особливої гостроти із настанням зимового періоду. Понад 90% усіх вогневих випадків стаються в помешканнях громадян і, здебільшого, з вини самих господарів. Детальний аналіз вказує, що найчастіше пожежі у житлі виникають через необережне поводження людей з вогнем, неправильну експлуатацію ними електроустановок, порушення правил пожежної безпеки при використанні печей.

Правила поведінки в теорії знають начебто усі, а от дотримується їх далеко не кожен. Результати такої поведінки не забаряться: нажите роками майно перетворюється пожежею на чорне згарище. Дуже часто безжалісний вогонь забирає дещо набагато цінніше за майно – людське життя. Жертвами трагедій дуже часто стають літні та самотні люди, безпритульні громадяни і ті, котрі зловживають алкоголем. Посилена профілактична масово-роз’яснювальна роботаіз правил безпеки життєдіяльності, котру проводять фахівці Управління Держтехногенбезпеки в області, дає свої результати, однак до порад спеціалістів, на жаль, прислухаються не всі.

Закликаємо усіх мешканців та гостей Прикарпаття: будьте вкрай обережні у поводженні з вогнем! Хвилина власної необачності може мати іноді надто високу ціну – втрачене людське життя!

Про це повідомили у Івано-Франківській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ