Чернівці прощаються з видатним митцем

Чернівці прощаються з видатним митцем

15.01.13 18:01 0 1174
На 80-му році життя відійшов у Вічність видатний буковинець, Почесний громадянин Чернівців, український композитор та хоровий диригент, педагог, Народний артист України, заслужений діяч мистецтв України, лауреат Державної премії імені Т. Шевченка, член-кореспондент Академії мистецтв України, секретар Національної всеукраїнської музичної спілки, член Національної спілки композиторів України, лауреат літературно-мистецької премії ім.С.Воробкевича, професор Андрій Миколайович КУШНІРЕНКО.

Він був визначною особистістю у світі музики. І як творець, і як громадський діяч, Андрій Кушніренко надзвичайно багато корисного зробив для України. Де би він не бував, заслужено користувався пошаною, авторитетом та любов’ю. Пішла з життя яскрава, талановита, далекоглядна, енергійна і красива людина, справжній патріот Батьківщини.

Його повсякденна подвижницька праця збагатила скарбницю музичного мистецтва України. Вона належним чином винагороджена численними високими посадами, почесними званнями, мистецькими преміями та іншими відзнаками (серед них почесні відзнаки «Буковина» та «На славу Чернівців»).

Андрій КУШНІРЕНКО народився 17 жовтня 1933 року у с. Великі Загайці Шумського району Тернопільської області. У 1962 році з відзнакою закінчив Львівську консерваторію і став незмінним художнім керівником і головним диригентом Заслуженого академічного Буковинського ансамблю пісні і танцю. З 1992 р. А.КУШНІРЕНКО очолив кафедру музики Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича, де займався педагогічною, науково-дослідницькою роботою та організаторською роботою, одночасно керуючи обласним відділенням Національної всеукраїнської музичної спілки. Численні твори митця, виткані у гармонійному поєднанні фольклорних мотивів та високопрофесійного музичного мистецтва, здобули визнання та прихильність численної аудиторії у багатьох країнах Європи та світу. Тисячі буковинців, митці інших регіонів України та іноземних держав з вдячністю вважають А. Кушніренка своїм наставником.

Чернівецька міська рада, її виконавчий комітет, колеги митця, громадськість Чернівців глибоко співчувають рідним та близьким Андрія Миколайовича.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ