Довічне ув'язнення - за спробу вбивства та вбивство

Довічне ув'язнення - за спробу вбивства та вбивство

15.01.13 18:59 0 1015
Нещодавно Харківським районним судом було винесено вирок чоловікові, який з почуття помсти позбавив життя родича своєї співмешканки та вчинив замах на життя ще однієї людини.

Трагедія сталася на початку травня 2011 року в селі Затишшя Харківського району Харківської області. Перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, 43-річний чоловік вирішив з’ясувати стосунки зі своєю співмешканкою та її родиною. Довести свою силу він наважився за допомогою зброї. Коли ж поговорити з чоловіком вийшов 23-річний брат жінки і порадив візитеру повертатися додому, той у відповідь зробив постріл. Хлопець загинув на місці.

Менше трьох діб знадобилось працівникам харківської міліції, щоб затримати небезпечного зловмисника. До операції з його пошуку залучилися працівники Управління карного розшуку області, сектора карного розшуку Липецького відділу міліції, батальйону міліції особливого призначення «Беркут», кінологічної служби.

Як з’ясувалось, затриманий мешканець селища Хролі Харківського району у 2009 році вже мав конфлікти з законом. Він був засуджений за ч. 1 ст. 286 «Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспортом особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження» Кримінального кодексу України до трьох років позбавлення волі з іспитовим строком на два роки.

В якості речового доказу по справі вбивства під час затримання у зловмисника було вилучено обріз одноствольної мисливської рушниці та патрони до неї, яку, як було встановлено, він виготовив та зберігав незаконно.

Також під час проведення слідчих дій було встановлено причетність чоловіка до замаху на вбивство 39-річного харків'янина. У лютому 2011 року через особисті неприязні відносини обвинувачений вистежив чоловіка у той час, коли він після роботи повертався додому та, маючи намір вбити останнього, зробив постріл. Завдяки своєчасно наданій допомозі свідків події та зусиллям лікарів життя пораненого чоловіка було врятовано.

Суд визнав підсудного винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 115 «Замах на вбивство», п. 13 ч. 2 ст. 115 «Умисне вбивство, вчинене особою, яка раніше вчинила умисне вбивство», ч. 1 ст. 263 «Незаконне носіння, зберігання, виготовлення вогнепальної зброї, боєприпасів без передбаченого законом дозволу» Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

ВЗГ ГУМВС України

в Харківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ