Рівненщина: Обласна влада й надалі підтримуватиме фермерів

Рівненщина: Обласна влада й надалі підтримуватиме фермерів

16.01.13 09:23 0 1249
Фермерам краю мають намір збільшити суму безвідсоткових кредитів. Так, планують, що на розвиток власного господарства можна буде взяти позику до 100 тисяч гривень, а це вдвічі більше, ніж минулоріч. Таку ініціативу обговорювали під час зустрічі фермерів краю з представниками обласної влади. Нагадаємо, два роки тому вперше в Україні запровадили практику надання пільгових кредитів фермерам області. Упродовж цього часу на програму виділили майже півтора мільйона гривень. На позику, яку можна повертати за 5 років, отримали вже 36 господарів. Таким чином фермери брали кредити на розвиток тваринництва, закупівлю якісного насіння, а також закладання саду. На це одна з найдієвіших обласних програм, підсумовують сільгоспвиробники. Тож нині фахівці головного управління агропромислового комплексу працюють над змінами до програми, аби можна було вдвічі збільшити суму позики.

Водночас в області триває реалізація проекту «Волинський екологічний продукт», який об’єднав майже три десятки фермерів. Цей бренд допомагає місцевим виробникам знаходити нові гарантовані ринки збуту. Так, овочі цієї марки постачають у лікарні та госпіталі краю. Також менеджери проекту працюють над тим, щоб «Волинський екологічний продукт» був і у школах області. На черзі й відкриття фірмових торгових точок на ринках області.

Під час зустрічі фермери Рівненщини подякували обласній владі за таку підтримку, а зокрема очільникові області Василеві Берташу, який зініціював ці проекти.

Про це повідомили у Рівненській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: З обласного центру ...
Наступна новина: На Рівненщині й надалі ...

КОМЕНТАРІ