Представники п’яти країн підписали у Ратуші угоду щодо «Буковинських зустрічей-2013»

Представники п’яти країн підписали у Ратуші угоду щодо «Буковинських зустрічей-2013»

16.01.13 14:39 0 1070
Міжнародний фольклорний фестиваль “Буковинські зустрічі” відбудеться у Чернівцях вже в 24-й раз. У 2013 році він припаде на дні Петрівського ярмарку в липні. З цього приводу у Ратуші підписано договір. У церемонії його підписання взяли участь представники місцевих органів влади 5-и країн. Від імені Чернівецької міської ради угоду підписав Від української сторони угоду заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Петро Ротар.

Серед інших учасників церемонії підписання: директор фестивалю, віце-директор Центру культури в м. Піла (Польща) Збігнєв Ковальський, заступник голови Сучавської повітової ради (Румунія) Александру Радулеску, мер м. Кимпулунг Молдовенеск Сучавського повіту (Румунія) Мігаїца Негура, голова Союзу Буковинських секлерів в Угорщині Арпад Потапі, мер м. Турчанське Тепліце (Словаччина) Міхал Сигут. Також на церемонії підписання були присутні представники Молдови.

«Буковинські зустрічі» – це винятковий фестиваль, думаю не тільки для Європи, – стверджує Збігнєв Ковальський. – Ми всі господарі фестивалю, які одночасно є його учасниками. Тож немає необхідності переконувати у цьому одне одного. Наступного року цьому найбільшому мандрівному фестивалю фольклору в Європі виповниться ювілейних 25 років, і цьогорічний фестиваль стане відповідальним етапом для кожної із 5-ти приймаючих сторін. Фестиваль передбачає не лише виступи фольклорних колективів, відбудуться покази народного одягу, різного роду виставки, ремесла та обрядові дійства»

«Чернівці завжди раді зустрічати гостей, – каже заступник Чернівецького міського голови з питань діяльності виконавчих органів Олександр Паскар. – у нас урочистий день, адже ми зібрались, щоб підписати протокол угоди про міжнародний фестиваль «Буковинські зустрічі». Підписання угоди припало на Фестиваль Маланки не випадково, адже, безумовно, це важливе етно-фольклорне свято, яке не варто пропускати.»

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: За тиждень в Чернівцях ...
Наступна новина: Успішні, активні, ...

КОМЕНТАРІ