В Чернігові на грип та ГРВІ вже захворіло понад тисячу осіб

В Чернігові на грип та ГРВІ вже захворіло понад тисячу осіб

16.01.13 15:10 0 1531
По м. Чернігову показник захворюваності на грип та ГРВІ за перший тиждень поточного року був нижчим за епідемічний поріг на 54,8%. За цей період на грип та ГРВІ захворіло всього 1288 осіб (44,2 на 10 тис. населення), 66% із них склали діти. Госпіталізовано 44 особи, переважну кількість із яких складають діти до 17 років. Такі дані наводить Чернігівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України.

Фахівці коментують, що наразі показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічні пороги в жодному регіоні України. Згідно даних лабораторних досліджень на нашій території найпоширенішим є вірус грипу А.

Перед початком сезону захворювань лікарі радили робити щеплення. Проте рівень вакцинації від грипу на Чернігівщині найнижчий – 0,1%, при тому, що середній показник охоплення щепленнями проти грипу по Україні серед дітей та дорослих становить 0,7 %. Станом на 7 січня 2013 року всього по області проти грипу щеплено 1328 осіб, із них по Чернігову – 337 осіб.

Особливо непокоїть лікарів ситуація з дитячими захворюваннями, батьків застерігають від самостійного домашнього лікування, адже у дітей, особливо у віці 2-6 років, можуть виникати ускладнення від грипу у вигляді запального процесу ЛОР-органів.

За матеріалами управління охорони здоров’я міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Успішні, активні, ...
Наступна новина: Чернігів відвідав посол ...

КОМЕНТАРІ