Чернігів відвідав посол Індії

Чернігів відвідав посол Індії

16.01.13 15:23 0 1262
Першим із представників іноземних держав у новому році Чернігів відвідав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні Раджив К.Чандер. У ході свого також першого робочого візиту до Чернігова він зустрівся з керівництвом області й міста.

У міській раді пан Посол поспілкувався з Чернігівським міським головою Олександром Соколовим. Керівник міста коротко розповів гостю про економічний та туристичний потенціал обласного центру Чернігівщини, перші кроки у налагодженні співпраці з індійським штатом Пенджаб та містом Лудхіяна. Зокрема, представники низки індійських промислових підприємств уже здійснили робочі поїздки до Чернігова, а місцевий автозавод має досить тісну співпрацю щодо поставки комплектуючих у виробництві автобусів з індійським підприємством "TATA Projects".

Раджив К.Чандер висловив зацікавленість у пожвавленні українсько-індійського співробітництва також на регіональному рівні. Він підкреслив, що в ході візиту Президента України Віктора Януковича у грудні 2012 року до Індії керівництво обох країн визнало, що потенціал співпраці реалізовується не повністю і є всі можливості для його розвитку. Зараз готується візит українських підприємців до Індії.

"Ми сподіваємося, що до складу делегації увійдуть і представники Чернігова", - сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Індія в Україні. Він назвав найбільш цікавими для співпраці сфери виробництва добрив, фармацевтичну галузь, а також культурні обміни, тим паче, що 2013 рік в Індії проголошено роком української культури.

Під час зустрічі у міській раді також ішлося про наміри відкриття постійного представництва Чернігова у штаті Пенджаб.

Спілкуючись із журналістами, міський голова уточнив, що започаткування роботи представництва стане можливим упродовж цього року.

"Вже зараз є спілкування підприємців, а відкриття представництва може забезпечити нові можливості та перспективи для міста", - сказав О.Соколов.

Довідка: Штат Пенджа́б – штат на північному заході Індії. Столиця штату – місто Чандігарх, найбільшим містом штату є м. Лудхіяна. Населення Пенджабу складає понад 27 млн. осіб. Штат утримує позиції лідера економічного розвитку в Індії. Показники рівня життя протягом останніх років також залишаються найвищими в країні.

Штат виробляє 14% всієї бавовни, 20% індійської пшениці і 9% індійського рису. У світових масштабах це дає 2% всієї бавовни і пшениці, а також 1% від обсягу світового рису. Окрім сільського господарства основними видами промисловості штату є: виробництво електронних товарів, верстатів та обладнання, текстилю, швейних машин, велосипедів, добрив і т.д.

Місто Лудхіяна – один із найбільших промислових центрів і транспортних вузлів північної Індії. Населення міста у 2011 році складало понад 1,6 млн. мешканців. У місті знаходяться підприємства текстильної промисловості, розвинені машинобудування, металообробка, виробництво шкіряних виробів.

Ірина Синельник
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ