Чернігів: Зареєструвати громадське об’єднання стало простіше

Чернігів: Зареєструвати громадське об’єднання стало простіше

16.01.13 15:35 0 1079
З 1 січня 2013 року набрав чинності новий Закон України «Про громадські об’єднання», котрий має полегшити не лише процедуру реєстрації громадського об’єднання, а й змінити підхід до організації його діяльності. За оцінками експертів, законодавчий акт відповідає європейським стандартам правового регулювання статусу неурядових організацій та містить багато прогресивних положень, які покликані сприяти розвитку громадянського суспільства в Україні.

Представники чернігівських громадських організацій теж позитивно оцінюють новий нормативний документ. Як прокоментував президент Поліського фонду міжнародних і регіональних досліджень Геннадій Максак, одним із принципово важливих нововведень, на відміну від старої редакції 1992 року, став вільний вибір території діяльності без прив’язки до регіону. Відтепер громадські організації отримали право надавати допомогу будь-якому громадянину, а не тільки своїм членам.

«Також громадські організації зі статусом юридичної особи вже можуть займатися підприємницькою діяльністю, що може допомогти із залученням коштів на громадські та благодійні цілі цих об’єднань», - звертає увагу Г. Максак. При цьому органи виконавчої влади не матимуть права перевіряти зміст діяльності громадських об’єднань. Законом гарантується вільний доступ до Єдиного реєстру громадських об’єднань.

Новий закон скоротив і терміни реєстрації об’єднання – з місяця до тижня. Нагадуємо, що в Чернігові реєстрація здійснюється в Центрі надання адміністративних послуг, який розташований за адресою: вул. Рокосовського, 20-а.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів відвідав посол ...
Наступна новина: Чернігів: Комісія надала ...

КОМЕНТАРІ