Через надмірну строгість батьків неповнолітня львів’янка пішла з дому

Через надмірну строгість батьків неповнолітня львів’янка пішла з дому

17.01.13 12:28 0 1172
До працівників міліції міста Львова звернулася мати неповнолітньої дівчинки. Вона також повідомила, що отримала від своєї доньки СМС-повідомлення від доньки. Дівчина писала батькам, що у неї все добре, але вони її більше ніколи не побачать. Також утікачка повідомляла, що має з ким жити та скоро влаштується на роботу.

Як з’ясували працівники міліції під час перевірки, втекла неповнолітня з батьківської хати через надмірно строге ставлення до неї. Зусиллями працівників Відділу кримінальної міліції у справах дітей міста Львова, дівчину знайшли через два дні.

Під час бесіди з фахівцями КМСД, неповнолітня розповіла, що втекла з дому через невиправдану строгість батьків. Їй було заборонено ходити будь-куди, окрім школи. Гуляла вона тільки в супроводі батьків.

У свої 16 років дівчина майже не мала друзів. Спілкуватись могла лише по мобільному телефону і тільки в присутності когось з батьків. Ба більше, користуватись комп’ютером їй дозволяли не більше 30 хвилин на день.

Як зазначив начальник Відділу кримінальної міліції у справах дітей Львівського міського управління міліції старший лейтенант міліції Павло Романович Лихач, розуміючи всю складність ситуації, правоохоронці провели роз’яснювальну бесіду з батьками. Їх скерували у соціальну службу районної адміністрації для подальшого спостереження за кліматом у сім’ї.

Павло Лихач також зауважив, що діти часом втікають з дому, схиляючи до таких дій своїх друзів. До прикладу, співробітники КМСД Львова повернули додому батькам закохану пару. А все почалося з того, що 16-річний хлопець, прагнучи свободи від батьків, регулярно втікав з дому. Вже неодноразово міліціонери повертали хлопця додому. Але цього разу пошуки тривали досить довго.

Щоби виявити його місце перебування, правоохоронці залучили до пошуків його друзів та дівчину. Але поки результатів не було. Та однієї ночі він з’явився вдома у дівчини та переконував її втекти з ним. Дівчина, не довго думаючи, погодилася.

Закохані вирушили у Дрогобич, шукаючи кращої долі. Там вони влаштувалися на роботу торговими агентами. Здавалося би, що у «молодят» мала б виникнути житлова проблема, оскільки у Дрогобичі вони не мали ані друзів, ні знайомих. Натомість, на зароблені гроші діти орендували квартиру. Платня була невеликою – всього 300 гривень, але, відповідно, й умови для життя важко назвати комфортними. Харчувалися неповнолітні погано, переважно тим, на що залишалися гроші.

Невідомо, скільки б часу продовжувалося таке самостійне життя неповнолітніх, якби не допоміг випадок. Якось, шукаючи поїсти, хлопець пробрався на подвір’я одного з приватних будинків, щоби викрасти яблука. Господар будинку побачив крадія та викликав дільничного інспектора міліції. Той затримав хлопця та доставив його в дільничний опорний пункт міліції.

Вже там, співробітник з’ясував, що у його руках опинився той самий утікач, який понад місяць назад разом зі своєю дівчиною втекли з дому.

Неповнолітніх доставили до Львова. Після бесіди з працівниками КМСД Львова, дітей повернули батькам. Ще деякий час міліція перевіряла дітей за місцем проживання та навчання.

Яна Захаревич, інспектор із зв’язків з громадськістю Львівського міського управління міліції[
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині затримано ...
Наступна новина: Прикарпатський Різдвяний ...

КОМЕНТАРІ