У Львові завершився IV Різдвяний Ярмарок

У Львові завершився IV Різдвяний Ярмарок

17.01.13 14:24 0 1275
З 11 грудня до 14 січня центр Львова перетворився на казкову різдвяну феєрію. Саме в цей час старовинна площа Ринок та мальовничий проспект Свободи гостинно приймали вже традиційний для Львова Різдвяний Ярмарок та щедро частували й розважали його гостей.

Як зазначають організатори, Різдвяний Ярмарок у Львові – це щорічний захід державного значення, який увібрав у себе кращі зразки європейських різдвяних ярмарків Відню, Лондона, Кракова з їхньою тисячолітньою історією та уміло поєднав із багатою аутентикою українського народу. Різдвяний Ярмарок – це затишне містечко у великому легендарному місті, де львів`яни та гості культурної столиці України мають змогу не тільки добре відпочити, куштуючи страви та напої національної кухні під веселі різдвяні мотиви, але й придбати оригінальні подарунки й сувеніри для себе, своїх рідних та друзів.

На території Ярмарку постійно діяли:

* Гастрономічний сектор з неперевершеними стравами національної кухні, більшість з яких готувалася на відкритому вогні, приваблюючи звідусіль бажаючих скуштувати запашні домашні ковбаски та безліч інших страв, один зовнішній вигляд й аромат яких викликає неабиякий апетит

* Сувенірний сектор, який презентував різноманітні вироби з дерева, скла, вовни, шкіри, глини, металу й інших природніх матеріалів у виконанні кращих народних майстрів України. В’язані шкарпетки та рукавички, солом’яні баранчики, кришталеві змії та дерев’яні кірки – це далеко неповний список сувенірного краму, який користався найвищим попитом серед відвідувачів Ярмарку    

* «Територія різдвяного настрою» зі святковою розважальною програмою для дорослих та дітей. Чисельні концерти, вертепна хода, частування кутею, загадування бажань під найгарнішою новорічною ялинкою та зустріч із самим Святим Миколаєм – усе це та багато іншого отримали гості Різдвяного Ярмарку у Львові.

Окрему подяку та захоплення відвідувачів викликало святкування Різдва, яке цього року на території Ярмарку зустрічали у кращих українських традиціях. 7 січня відбулася презентація та частування святковою кутею. Гостей Ярмарку пригостили більш як 1 тонною куті, що за своїм об’ємом та неперевершеним смаком стало рекордною подією для України.

Під час приготування куті присутніх розважали професійним театралізованим дійством колоритні вертепи, голосисті колядники та віншувальники. Нагадаємо, на приготування куті використали 1 тонну пшениці, понад 120 літрів маку, більше 80 кг родзинок із додаванням 76 кг горіхів та 60 л меду.

8 січня на головній сцені Різдвяного Ярмарку у Львові відбувся Фестиваль вертепів, у якому взяли участь понад 40 різдвяних театрів зі всієї Західної України. Також у рамках ще одного популярного традиційного Фестивалю «Спалах Різдвяної звізди» для гостей Ярмарку виступили звіздарі зі Львова, Івано-Франківська, Стрия, Городка, Соснівки, Сімферополя та інших міст України.

— Різдвяний Ярмарок у Львові став традиційною зимовою атракцією не тільки для міста, а й для усієї України, увійшовши до туристичного календарю обов’язкових подій, які варто відвідати усім, хто подорожує світом. Організатори Різдвяного Ярмарку у Львові виказують велику подяку усім учасникам дійства і запрошують до подальшої співпраці. Будемо раді зустрічі з вами вже цієї весни, у рамках Великоднього Ярмарку. — Ігор Фіняк, директор ТОВ «Львівські ярмарки»

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ