Чернівці: «Грегор Фон Реццорі. У себе вдома»

Чернівці: «Грегор Фон Реццорі. У себе вдома»

17.01.13 17:42 0 1608
Саме під такою назвою у Чернівецькому Художньому музеї відкрилась фотовиставка, присвячена румунському і австрійському письменнику з буковинським корінням Грегору фон Реццорі.

Ця експозиція цікава тим, що дозволяє відвідувачам зазирнути не тільки у творчий світ письменника, а й у світ його дитинства і юності, показує коло близьких та друзів, демонструє багатогранність таланту відомого буковинця, який називав себе чоловіком, що снить за втраченою батьківщиною. Експозиція складається зі світлин з приватного архіву фон Реццорі, яка минулого року з успіхом експонувалася у Бухаресті та Яссах (Румунія). У Чернівцях виставка пробуде до 11 лютого.

Організаторами експозиції виступили: Австрійська бібліотека (м. Чернівці), Австрійська служба академічних обмінів (м. Львів), українсько-німецьке культурне товариство при центрі «Gedankendach» (м. Чернівці) та Чернівецький художній музей.

Довідково:

Грегор фон Реццорі народився 13 травня 1914 у м. Чернівці, помер 23 квітня 1998, у м. Донніні, Італія — румунський і австрійський письменник, сценарист, журналіст, актор.

Є автором 20 книг. Найвідомішим твором Грегора Реццорі став роман «Смерть мого брата Авеля» . Також мали великий успіх у читачів і книги «Спогади антисеміта», «Едіп у Сталінграді», «Минулорічні сніги» — автобіографічний твір та «Східний експрес».

Протягом життя Реццорі шукав себе у Румунії, Італії, Німеччині, на Родосі та у США, а у кінці життя емігрував до Італії, де й помер у власному будинку.

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ