Міліція затримала чоловіка, який

Міліція затримала чоловіка, який "випустив" дев'ять куль з пістолета у свого кума

17.01.13 19:14 0 1199
Традиційне відвідування хрещеників на Різдво, ледве не закінчилось трагедією в одній з родин Київського району міста Полтави. П’яний чоловік, який із подарунками для 15-річної хрещениці завітав до свого кума, після кількох чарок горілки схопився за зброю. Ніякої конфліктної ситуації, яка могла б підштовхнути чоловіка до подібної агресії, за словами потерпілого, між ними за столом не було.

«Кум приїхав до мене пізно ввечері і вже напідпитку, - розповідає потерпілий. – Із собою приніс, як годиться, кутю, пляшку горілки та подарунки для доньки. За столом гість багато розповідав про проблеми в сім’ї з дружиною та тещею, коли ж випили кілька чарок – повністю сп’янів та почав хилити голову до столу».

Зважаючи на такий стан гостя, власник оселі попросив його піти вмитись або викликати таксі та їхати додому. Після такої пропозиції п’яний чоловік запитав господаря, чи є у нього відеокамера - отримавши ствердну відповідь, дістав з кишені куртки пістолет.

«Я сказав йому, - продовжує потерпілий, - що якщо він хоче на камеру скоїти суїцид, то хай робить це в якомусь іншому місці. Я навіть подумати не міг, що він буде стріляти в мене».

Однак, куля полетіла в напрямку саме господаря оселі.

«Перша куля зробила глибоку подряпину в моїй голові та застрягла у стіні, - розповідає далі потерпілий. – Після цього я сказав куму, щоб він забирався геть і, щоб більше ноги його не було в моєму домі. Проте, він не заспокоївся та продовжив стріляти».

Після чергових кількох пострілів, потерпілий кинувся на стрільця та почав забирати зброю. Коли ж постріли припинились, виштовхав його за двері та зачинився на замок.

Дружина господаря, яка спала у сусідній кімнаті, почувши постріли, забігла на кухню та, побачивши закривавленого чоловіка, викликала швидку допомогу і міліцію.

- Чоловік зробив дев’ять пострілів, шість із них влучили в область голови потерпілого, - розповідає заступник начальника Київського РВ ПМУ майор міліції Олександр Дудка. – Пістолет був пневматичним, тому тілесні ушкодження, які були завдані власнику оселі, виявились не настільки серйозними, які могли бути при застосуванні, скажімо, травматичної чи вогнепальної зброї. Медики кваліфікують їх як легкі тілесні ушкодження. Зважаючи на це, за даним фактом нами розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), однак, зважаючи на всі обставини, у ході досудового розслідування можлива перекваліфікація даного кримінального правопорушення у більш тяжке, - додав правоохоронець.

Причину подібної агресії кум-стрілець пояснити достеменно не може – був дуже п’яним і мало що пам’ятає.

«Через день після події він мені зателефонував, - розповідає потерпілий. – Вибачився. Коли я запитав, за що він у мене почав стріляти, відповів: «Мабуть, у п’яному стані мені здалось, що ти - теща».

Київський РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині викрито ...
Наступна новина: Працівники Вінницького ДСО ...

КОМЕНТАРІ