П’яна мати залишила свого одномісячного сина на морозі

П’яна мати залишила свого одномісячного сина на морозі

17.01.13 07:34 0 1137
На щастя з дитиною все добре. Небайдужий мешканець Конотопа вчасно помітив люльку з дитинкою та викликав швидку допомогу й правоохоронців. Приїхавши за викликом, медики одразу забрали немовля до лікарні.

«Дитинка поступила до нас о 16 години 30 хвилин у задовільному стані, без переохолодження, - розповідає завідувач дитячим відділенням центральної районної лікарні, Валентина Кравченко. – Ми її оглянули та зробили відповідні аналізи».

У той же час стражі правопорядку, діставши немовляті памперси та молочну суміш, розпочали оперативно-розшукові заходи із встановленню горе-батьків немовляти та обставин події. Правоохоронці стали перевіряти жінок, які нещодавно народили. Також про цей факт були повідомлені всі патрульні наряди, які заступили на чергування.

Близько півночі на порозі міськвідділу міліції з’явилися й самі батьки: 26-річний тато та 19-річна матуся. Від кількості випитого алкоголю, вони ледь трималися на ногах. На чисельні запитання правоохоронців відповіли, що дитину залишили у своєї знайомої близько третьої години дня, а яким чином люлька з сином опинилася на вулиці, вони не розуміють.

Зі слів знайомої, горе-батьки прийшли до неї, аби позичити грошей. Не отримавши бажаного, розлючені забрали немовля й пішли геть. Приблизно через годину чоловік повернувся вже сам. Він шукав дружину та сина, які десь загубилися.

- Скоріш за все, батьки залишили дитину на вулиці, тому що були п'яні й не розуміли, що роблять, - розповідає виконуючий обов’язки начальника відділення кримінальної міліції у справах дітей Конотопського міського відділу міліції Євгеній Хрокало. – Вини у своєму вчинку вони не бачать, натомість звинувачують у всьому свою знайому, - додав правоохоронець.

Коли ж працівники міліції побачили батьків покинутої дитини, виявилося, що вони їх добре знають, адже ця «парочка» неодноразово потрапляла в поле зору правоохоронців. Чоловік не раз притягувався до відповідальності, до того ж у них є ще одна дитина – 2-річна донечка, якій вони також не приділяють належної уваги.

Наступного дня матуся протверезіла й прийшла до лікарні аби провідати свого синочка. Але, здається, доля дитини її мало цікавить. Жінка навіть не поцікавилася, хто саме врятував немовля, аби подякувати цій людині, та звідки у дитинки з’явилися підгузки і їжа.

Нині за цим фактом у міськвідділі розпочато кримінальне провадження. Дії жінки попередньо кваліфіковані за частиною 1 статті 135 КК України (залишення в небезпеці), санкція якої передбачає покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі до двох років. Швидше за все, за такий вчинок горе-маму позбавлять батьківських прав, що ж до старшої 2-річної донечки, поки що невідомо, чи залишать її з такими батьками.

СЗГ Конотопського МВ

УМВС України в Сумській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Рівненщині вдвічі ...

КОМЕНТАРІ