Славко Хоробрик знову зібрав друзів. Цього разу - у Старокостянтинові

Славко Хоробрик знову зібрав друзів. Цього разу - у Старокостянтинові

17.01.13 19:43 0 1845
Славко Хоробрик вже добре відомий майже кожному школяру Хмельниччини, на Старий Новий рік він завітав до одного з райцентрів області — Старокостянтинова.

Такий візит став не випадковим, адже саме у Старокостянтинові народилася і проживає авторка книги про пригоди хороброго хлопчика Оксана Радушинська. Близько семи сотень учнів міських та сільських шкіл у перший навчальний день після канікул поринули у справжню казку, влаштовану за ініціативи Хмельницького обласного управління МВС, сприяння районного відділу та місцевої влади. Школярам показали цікаву і разом з тим повчальну концертно-розважальну програму, до якої увійшли пісні, танці і жарти на правоохоронну тематику.

Завітав до дітей і Дід Мороз, бо куди ж без нього нехай у старий, та все ж — Новий рік? Проте, звісно, головною родзинкою свята стала поява на сцені самих книжкових героїв – Славка Хоробрика і Катрусі Розумниці, з ролями яких вже не вперше блискуче справляються Катруся Глега та Андрій Круторогий, а також авторки книги «Щоденник Славка Хоробрика» Оксани Радушинської.

Тут варто нагадати, що книга побачила світ у минулому році у львівському «Видавництві Старого Лева» і вже була презентована в Хмельницькому, зібравши на свято близько чотирьохсот школярів, та в Кам’янці-Подільському, куди завітали півтисячі місцевих дітлахів — учні загальноосвітніх шкіл та інтернатів для дітей з особливими потребами. Щоразу дійство викликало хвилю позитивних емоцій в юних глядачів. От і цього разу зал був заповнений вщент.

Заступник голови облдержадміністрації Лілія Бернадська, вітаючи присутніх зі святом, пораділа, що наші діти отримали такого літературного друга як юний міліціонер Славко Хоробрик, котрий щиро вчить школярів важливим правовим речам, без яких неможливо зростати свідомими громадянами своєї країни.

Знаково, що провели свято не просто ведучі, а міліціонери — начальник відділу зв’язків з громадськістю Управління МВС України у Хмельницькій області Інна Глега та головний «дитячий» міліціонер Хмельниччини, який очолює відділення кримінальної міліції у справах дітей Сергій Цимбалюк. Вони не з чужих розповідей, а, виходячи зі специфіки професійної діяльності, розуміють значення правового виховання школярів, яке починається з дитинства і відбувається у формі гри, а не нудних нотацій.

Після завершення концертної програми на дітлахів чекали інтерактивні майданчики, де школярі мали нагоду ознайомитися з діяльністю та озброєнням різних служб та підрозділів міліції: діти спілкувались зі слідчими, експертами, кінологами, працівниками ДАІ та спецпідрозділів, які з радістю поділилися секретами своїх професій і навчили справжнім міліцейським премудростям!

Ще б пак, не щодня хлопчаки та дівчатка отримують нагоду потримати в руках справжні пістолети чи автомати, довідатися про те, скільки кілограмів важить бронежилет або каска, які команди знають службові собаки, яким чином відбувається процедура отримання відбитків пальців тощо. На додачу до цього усі маленькі глядачі отримали солодкі гостинці й фрукти від міліціонерів і місцевої влади. Бібліотекарі ж отримали інші цінні дарунки — примірники книги «Щоденник Славка Хоробрика» для шкільних бібліотек.

Авторка книги Оксана Радушинська закликала школяриків писати листи для книжкового героя із розповідями про свої маленькі, але такі важливі життєві пригоди, а також повідомила, що вже пише продовження пригод Славка Хоробрика.

Найближчим часом Славко Хоробрик завітає до інших районних центрів області, а згодом — і у столицю. «Наступний пункт призначення — Шепетівка!» — сказала ідейна «мама» хороброго хлопчика-міліціонера Інна Глега. Тож, будемо чекати на нові зустрічі й нові пригоди!

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ