Чернігівські міліціонери розслідують банкрутство держагропідприємства

Чернігівські міліціонери розслідують банкрутство держагропідприємства

17.01.13 09:35 0 1078
В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Чернігівській області задокументували факт доведення до банкрутства державного підприємства.

Протягом 2011 року службові особи державного аграрного підприємства, розташованого в Чернігівській області, уклали форвардні контракти (коли гроші за майбутній врожай отримуються наперед) на постачання сільськогосподарської продукції. Але в подальшому невиконання умов контрактів у повному обсязі перед низкою суб’єктів господарської діяльності призвело до стійкої фінансової неспроможності державного аграрного підприємства, в результаті чого виникла кредиторська заборгованість більше ніж на 2 мільйони 300 тисяч гривень. Діями службових осіб аграрного підприємства державі було завдано збитків на вищезазначену суму.

Слідчим Чернігівського райвідділу внутрішніх справ розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого статтею 219 Кримінального кодексу України (доведення до банкрутства) - карається штрафом від двох до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

СЗГ УМВС України в Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатська міліція ...
Наступна новина: Студенти із Рівненщини ...

КОМЕНТАРІ